More

  Se scumpeşte şcoala de şoferi

  Array

  De la 1 iulie, cei care vor să obţină permisul auto ar putea să plătească şi cu 30% mai mult şcoala de şoferi. Măsura vine după ce instructorii auto din toată ţara sunt obligaţi să îşi cumpere o aplicaţie electronică pentru monitorizarea elevilor. Astfel, spun ei, costurile se vor regăsi în noile tarife practicate la cursurile de şoferie.
  Noua reglementare este impusă de către Registrul Auto Român prin Ministerul Transporturilor şi ar urma să intre în vigoare la începutul lunii iulie.

  “De la data de 1 iulie 2014, va trebui să înregistrăm cursanţii în acest program informatic, în care să introducem toţi cursanţii, toate vehiculele, toţi instructorii şi nu vom putea înscrie pe lună mai mult de şapte elevi”, susţine Mathe Cristian, directorul unei şcoli de şoferi.

  Instructorii auto se plâng că monitorizarea elevilor va fi un proces anevoios şi vor trebui să angajeze o persoană care să se ocupe special de această activitate, fapt care ar duce la creşterea tarifelor cu până la 30%.

  “Noi tot timpul trebuie să raportăm elevul de seara, pe calculator sau pe laptop. Acesta e un volum de ore în plus şi necesită angajarea unei alte persoane. Dacă acuma e 1.000 de lei, se preconizează că o să ajungă la 1.300”, spune Valer Silaşi, instructor auto.

  “Ne şi obligă la cele şase lucru de ore pe zi, trebuie să crească şi preţurile şi salariile la instructori”, crede un alt instructor auto, Muszi Laszlo.

  “300 de lei, nu mi se pare foarte mult”, spune o tânără. “O să fie prea scump şi nu o să îşi permită toată lumea”, crede însă alta.

  În prezent, cei care doresc să devină şoferi plătesc între 900 şi 1.200 de lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Domnule ministru Cătălin Drulă, vă solicit public să comunicați românilor calendarul asumat de dvs. pentru construcția autostrăzii Iași-Tg.Mureș și sursele de finanțare

  Devine din ce în ce mai clar că, la Ministerul Transporturilor, amânați “la nesfârșit” desemnarea câștigătorului pentru proiectarea autostrăzii Ungheni-Iași-Tg.Neamț, ieșind astfel (în mod...

  Bugetul pentru anul 2021: responsabil, cu sume record pentru investitii

  Majoritatea de dreapta din Parlamentul României a votat marți 2 martie, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021. Principiile de...

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI