35.4 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
35.4 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
Array

Se scumpeşte şcoala de şoferi

De la 1 iulie, cei care vor să obţină permisul auto ar putea să plătească şi cu 30% mai mult şcoala de şoferi. Măsura vine după ce instructorii auto din toată ţara sunt obligaţi să îşi cumpere o aplicaţie electronică pentru monitorizarea elevilor. Astfel, spun ei, costurile se vor regăsi în noile tarife practicate la cursurile de şoferie.
Noua reglementare este impusă de către Registrul Auto Român prin Ministerul Transporturilor şi ar urma să intre în vigoare la începutul lunii iulie.

„De la data de 1 iulie 2014, va trebui să înregistrăm cursanţii în acest program informatic, în care să introducem toţi cursanţii, toate vehiculele, toţi instructorii şi nu vom putea înscrie pe lună mai mult de şapte elevi”, susţine Mathe Cristian, directorul unei şcoli de şoferi.

Instructorii auto se plâng că monitorizarea elevilor va fi un proces anevoios şi vor trebui să angajeze o persoană care să se ocupe special de această activitate, fapt care ar duce la creşterea tarifelor cu până la 30%.

„Noi tot timpul trebuie să raportăm elevul de seara, pe calculator sau pe laptop. Acesta e un volum de ore în plus şi necesită angajarea unei alte persoane. Dacă acuma e 1.000 de lei, se preconizează că o să ajungă la 1.300”, spune Valer Silaşi, instructor auto.

„Ne şi obligă la cele şase lucru de ore pe zi, trebuie să crească şi preţurile şi salariile la instructori”, crede un alt instructor auto, Muszi Laszlo.

„300 de lei, nu mi se pare foarte mult”, spune o tânără. „O să fie prea scump şi nu o să îşi permită toată lumea”, crede însă alta.

În prezent, cei care doresc să devină şoferi plătesc între 900 şi 1.200 de lei.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
35.4 ° C
36.3 °
32 °
39 %
2.2kmh
87 %
mie
35 °
joi
33 °
vin
30 °
sâm
34 °
Dum
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI