17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Se scumpeste energia electrica din cauza certificatelor verzi

• Impactul pentru consumatorii finali va insemna o crestere a contributiei cu certificatele verzi de la 42 de lei in prezent la 47 de lei, ceea ce reprezinta o majorare cu 12 procente

Modificarile aduse la Legea 220/2008 privind promovarea energiei din surse regenerabile aduc scumpiri in facturile platite de consumatorii finali. Aceasta va creste de la 42 de lei pe MWh, asa cum este in acest an, la 47 de lei pe MWh anul viitor. Astfel, valoarea minima de tranzactionare pentru un certificat va fi 25 de euro, iar cea maxima de 35 de euro, pentru perioada 2017-2031, fata de limita minima de 27 si cea maxima de 55 de euro, care exista pana acum. Totodata, o alta modificare se refera la introducerea unei prevederi prin care se va asigura un efort maxim in factura consumatorului de 11,1 Euro/MWh.

„Pentru a asigura mentinerea acestui efort se propune ca la momentul regularizarii cotei de achizitie de CV sa se aiba in vedere ca impactul in factura sa nu fie mai mare de 11,1 Euro/MWh consumat. Astfel, in masura in care la regularizare, ANRE constata ca impactul la consumatorul final este mai mare decat pragul maxim mentionat, autoritatea recalculeaza cota in sensul diminuarii acesteia, iar numarul de CV ce constituie obligatia de achizitie a furnizorului se va recalcula conform noii cote diminuate. Aceasta masura, impreuna cu cea de modificare a pretului minim si maxim, vor limita aparitia tranzactionarii la pretul maxim al CV, diminuand posibilitatea cresterii efortului la consumatorul final”, se arata in motivarea proiectului de OUG.
Continuarea pe BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow