15.8 C
Paşcani
vineri, iunie 9, 2023
Array

Se schimbă regulile la „Rabla”

Programul suferă două modificări: un tichet în loc de trei, iar voucherul nu mai poate fi vândut. Producătorii de maşini cer alocarea de fonduri mai mari

Românii care vor să-şi cumpere maşini noi, folosindu-se de mai multe tichete Rabla, trebuie să se reorienteze. Asta pentru că Guvernul propune acordarea unui singur voucher. În plus, va putea fi folosit numai de către proprietarul maşinii scoase din uz. „Această facilitate trebuie să fie pentru cel care îşi casează maşina. S-a format o bursă ilegală a tichetelor, nereglementată şi neimpozitată”, a justificat premierul Victor Ponta măsurile.

Constantin Stroe, vicepre şedintele Dacia, susţine că această decizie trebuie completată şi prin creşterea fondului destinat programului.
„Premierul s-a pronunţat asupra situaţiei în care o persoană care îşi dă maşina la casat obţine un tichet de 3.800 de lei pe care apoi îl vinde cu 2.000 de lei, cuiva care cumpără mai multe tichete pentru a-şi lua mai ieftin o maşină. Pe noi, producătorii, nu ne deranjează intenţia Guvernului. Ceea ce ne-am dori ar fi ca fondul de mediu alocat acestui program să fie mai generos”, a spus pentru EVZ Stroe.
În legătură cu viitoarea taxă auto, Constantin Stroe consideră că: „premierul şi-a dat seama că o parte din căderea sectorului auto este cauzată şi de această tergiversare de până acum a noţiunii de taxă auto, care a indus un fenomen de aşteptare în rândul clienţilor. Se poate găsi o formulă simplă şi benefică pentru mediu”.

Sursa: EVZ

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow