24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Se schimbă criteriile pentru locuinţele ANL

Veste bună pentru tinerii păşcăneni. S-au schimbat criteriile de acordare a locuinţelor ANL din municipiu, în urmă unei şedinţe a comisiei organizate astăzi, în sediul Primăriei Paşcani. Dacă până în prezent, îşi puteau depune dosarele doar cei care locuiau şi lucrau în oraş, acum au acest drept şi cei care lucrează în localităţile din apropiere.

Tinerii păşcăneni care lucrează în zonele din apropiere pot de acum să îşi depună dosarele pentru obţinerea unei locuinţe ANL. Noul criteriu, mai permisiv, urmează să fie pus în practică de curând, după ce comisia desemnată s-a întrunit astăzi pentru a discuta despre acest aspect. Modificările au fost făcute în urmă unei adrese trimise de Ministerul Dezvoltării Regionale, către reprezentanţii administraţiei locale.

Concret, tinerii trebuie să întrunească, printre altele, şi următoarele condiţii: să aibă domiciliul stabil cel puţin un an iar locul de muncă să nu fie mai departe de 80 de km de oraş. Asta deoarece, tot mai mulţi păşcăneni au început să lucreze în marile fabrici din preajma Iaşului.
Urmeză să se facă un proiect de hotărâre pentru acest criteriu şi propus spre aprobare Consiliului Local Paşcani.

Menţionăm că la momentul actual, sunt libere cinci garsoniere iar în perioada imediat următoare, se vor elibera încă patru locuinţe. Fondul locativ ANL este de circa 160 de imobile, iar câteva dintre ele au fost vândute proprietarilor. În prezent, aproape 30 de dosare sunt în aşteptare, la Primăria Paşcani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow