15.7 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

Se reintroduce examenul de treaptă

Secretarul de stat Vasile Şalaru, prezent ieri la deschiderea oficială a anului şcolar de la Colegiul Naţional, a dezvăluit unele prevederi din noua lege a Educaţiei pe care o pregăteşte actualul Guvern. La eveniment au participat, alături de şefa ISJ, primarul interimar, prefectul, vicele CJ şi alte oficialităţi locale.

Noutăţile în ceea ce priveşte învăţământul preuniversitar au venit din partea secretarului de stat Vasile Şalaru, care a dez­vă­luit o parte dintre ideile care sunt luate în calcul la elaborarea noii Legi a Educaţiei la care se lu­crează în prezent.

În acest sens, elevii de liceu vor trebui să dea examen de treaptă, ca pe vremuri, după ce vor termina clasa a X-a. Va exista astfel treapta a II-a în ciclul superior de liceu, însă nu şi treapta I. „Nu va fi o treaptă I pentru că vârsta elevilor de clasa a VIII-a e prea fragedă, abia de la 16 ani aceştia pot alege. De asemenea, transferul de la real la uman în ultimii doi ani de liceu este cumva neclar, de regulă elevii fug de matematică şi vânează note mari la bac. Aşa că vor trebui, după noua lege a Educaţiei, dacă vor să se transfere, să susţină un examen. Faptul că va exista un examen la sfârşitul clasei a X-a va învia pofta elevilor de a învăţa, şi consider că îmbunătăţim siste­mul de învăţământ şi ne asu­măm riscul de a nu fi iubiţi de către elevi. Dar sigur vom fi iu­biţi de către profesori. Legea va fi în dezbarere publică, dar nu vrem de pe acum presiunea sin­dicală“, a declarat Vasile Şalaru.

continuarea pe ziarul de iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow