Informaţii importante pentru păşcănenii care obişnuiesc să folosească transportul public local. RAGCL Paşcani a început eliberarea noilor abonamente, valabile pentru anul 2019. Faţă de anul trecut,  preţul acestora este mai mare după ce consilierii locali au aprobat în decembrie solicitarea conducerii regiei de majorare a tarifelor. Conform hotărârii,  un abonament lunar pentru toate traseele costă 320 lei, cel pentru două trasee 215 lei iar abonamentul lunar pentru un traseu 135 lei. De asemenea au crescut preţurile şi la abonamentul săptămânal, 35 lei pe traseu dar şi la cel de 22 zile care costă 105 lei pentru un  traseu.

Călătorii trebuie să se prezinte la sediul regiei cu buletinul şi vechiul abonament pentru reînnoirea lui. Anul trecut au fost eliberate aproape 450 de abonamente lunare. Din aceştia cca 120 au beneficiat de gratuităţi, doar pe un singur traseu, costurile fiind acoperite de la bugetul local. Este vorba despre persoanele cu handicap sau însoţitorii acestora De asemenea alte 120 de persoane, veteranii şi văduvele de război au abonamentele decontate de casă Judeţeana de Pensii, de conform prevederilor legale iar restul abonaţilor sunt în marea lor majoritate elevi navetişti.

Tot de la începutul acestui an a fost majorat şi preţul biletului de la 2,5 la 3 lei pe călătorie. Noile tarife sunt comparative cu cele ale transportatorilor privaţi deoarece municipiul Paşcani este printre puţinele localităţi urbane din ţară unde transportul în comun nu este subvenţionat de administraţia locală. Anul trecut RAGCL Paşcani a vândut peste 25.000 de bilete de călătorie, în fiecare lună.

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
Slider