elefant.ro
More

  Se reiau consultaţiile la Spitalul de Urgenţe din Paşcani. Toţi pacienţii vor fi testaţi, înainte de internare

  Spitalul de Urgenţă din Paşcani redeschide cabinetele medicale din ambulatoriu, începând de luni 18 mai a.c. Asta înseamnă ca pacienţii care au nevoie de consultaţii pot apela la serviciile doctorilor de specialitate.

  De asemenea vor fi reluate internările şi pentru alte cazuri medicale decât cele de urgentă aşa cum a fost în perioada stării de urgenţă. Accesul în spital se va face, însă cu respectarea strictă a unor măsuri de siguranţă. În primul rând purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

  Mai mult,  vă fi păstrat triajul epidemiologic la intrarea în spital. În acest sens pacienţilor le va fi verificată temperatur acu termoscanerul şi dacă au simptome de coronavirus, a spus pentru BIT TV managerul unităţii.

  Măsuri speciale vor fi luate şi la internare. Pacienţii care urmeza să primească tratamente sub supravegherea personalului de specialitate sau vor fi supuşi unor intervenţii medicale vor fi testaţi, mai întâi, pentru a se vedea dacă sunt infectaţi cu noul coronavirus. Vor fi folosite teste rapide, prelucrate în laboratorul spitalului.

  De asemenea pentru păstrarea distanţei sociale în rezerve vor fi internaţi câte un pacient iar în saloane câte 2 maxim 3,  în functie de mărime. Din acest motiv internările vor fi făcute doar dacă sunt neapărat necesare şi nu sunt alte soluţii medicale, a atras atenţia doctorul Daniel Bechir, managerul spitalului.
  Menţionăm că totodată sunt luate măsuri speciale de dezinfecţie a cabinetelor şi saloanelor iar personalul medical este în stare de alertă pentru a preveni infectarea cu Covid -19 mai ales de la pacienţii asimptomatici.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A fost semnat contractul pentru „Paşcani Smart City şi noul PUG

  Primăria municipiului Paşcani a semnat încă un contract de finanţare din fonduri europene. De acesta dată este vorba despre un proiect în valoare de...

  Primarul și viceprimarul au reluat audiențele

  Primăria Municipiului Pașcani a reluat, fără nici un anunț prealabil, programul de audiențe cu cetățenii, după ce au fost suspendate odată cu declararea stării...

  Atenționare meteo! Caniculă, discorfort termic, umiditate ridicată

  COD GALBEN Interval de valabilitate: 02 - 03 iulie Fenomene vizate: caniculă şi disconfort termic Zone afectate: conform textului şi hărţii            În  intervalul menţionat va fi caniculă...

  Opinii