11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Se reia licitaţia pentru noul sediu al Bibliotecii Paşcani. Peste 100 de cereri de clarificare, din cauza proiectelor greşite

Cititorii păşcăneni mai au de aşteptat până când vor păşi într-un nou sediu al bibliotecii municipal. Procedurile de achiziţie publică a lucrărilor de amenajare vor fi reluate de la capăt după aproape un an de zile de tergiversări. Asta deoarece proiectele şi documentaţiile tehnice înscrise în licitaţie au fost greşite şi insuficiente motiv pentru care firmele interesate au cerut informaţii suplimentare. Au fost inregistrate peste 100 de cereri de clarificări motiv pentru care documentaţia a fost retrasă şi urmează să fie completată spune primarul Dumitru Pantazi.
În câteva săptămâni de zile, dacă nu vor fi şi alte piedici, ar urma să fie reluată licitaţia publică. Dacă nu vor fi contestaţii este foarte probabil că până la sfârşitul anului să fie semnat contractual de execuţie cu firma care câştig licitaţia. Asta însemna că din ianuarie 2016, chiar dacă este iarnă să înceapă lucrările de amenajare a noului sediu, pentru că este vorba de amenajări interioare. Edilul municipiului spune că anul viitor municipiul Paşcani va avea cu siguranţă o bibliotecă nouă, pentru că sediul vechi sta să se dărâme.
Menţionăm că începerea acestei investiţii era programată pentru acest an. Consilierii au alocat deja suma de 300.000 de lei iar valoarea totală estimată a investiţiei este de peste 1, 12 milioane de lei. Noul sediu al bibliotecii urmează să fie amenajat la mezaninul blocului G2 pe o suprafaţă utilă de aproape 478 de metri pătraţi
În noua locaţie nu vor încăpea toate cărţile bibliotecii. Din acest motiv o parte din depozitele de carte care adăpostesc peste 135 de mii de volume, vor fi mutate în subsolul Primăriei Paşcani. Tot acolo este este şi arhiva instituţiei.
În prezent Biblioteca Municipală din Paşcani îşi desfăşoară activitatea într-o fostă casa boiereasca, construită la începutul acestui secol. De atunci nu au avut loc nici un fel de lucrări de renovare iar acum este în pericol să se dărâme.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow