22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Se refac marcajele rutiere în municipiul Pașcani. Calitatea vopselei contestată de un consilier local

Marți, 3 mai, au început lucrările pentru refacerea marcajelor rutiere din municipiul Pașcani. Vor fi revopsiti circa 6.100 de metri pătrați, pe străzi și în parcări. Potrivit autorităților locale, municipalitatea cheltuie pe aceste lucrări circa 102.000 de lei fără TVA, iar prețul pentru un metru pătrat de marcaj rutier este de 16,85 lei, fără TVA. Achiziția a fost făcută prin licitație, spun aleșii locali.

Calitatea lucrărilor a fost contestată chiar din prima zi de un consilier local. Sorin Olariu, de la PMP, a postat pe pagina de Facebook un clip în care arată faptul că la o trecere de pietoni de pe strada Fântânele, vopseaua proaspăt aplicată poate fi ștearsă cu mâna.

Varianta aleasă de municipalitate este cea mai ieftină din cele posibile, iar potrivit reprezentanților firmei câștigătoare are o garanție de șase luni, fiind o vopsea monocomponentă pe bază de diluant.

Viceprimarul a spus că s-a luat această decizie din cauza prețurilor foarte ridicate, la celelalte două variante de vopsele: între 160-200 de lei/mp pentru cea bicomponentă și circa 60 euro/mp pentru cea termoplastică.

De precizat este faptul că lucrările de refacere a marcajelor rutiere au loc anual în municipiul Pașcani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow