25.2 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022
Array

Care sunt zonele inundabile din Pașcani

Judeţul Iaşi se pregăteşte pentru a face mai bine faţă calamităţilor naturale. La solicitarea Prefectului toate adminsitratiile locale au făcut un inventar al râurilor şi păraielor cu risc de inundaţii. Situaţiile au fost transmise deja conducerii judeţului şi urmează să fie aprobate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Este pentru prima oară când administrațiile locale şi judeţene vor avea o situaţie exactă cu zonele vulnerabile la inundaţii pe baza căreia vor fi făcute planurile de intervenţii.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că acest master- plan va fi util şi administrațiilor locale pentru obţinerea unor finanţări guvernamentale sau europene în vederea realizării unor investiţii împotriva inundaţiilor.

La Paşcani au fost indeintificate 12 astfel de zone inundabile aflate în administrarea Primăriei. Majoritatea dintre ele sunt în suburbii sau pe dealurile din împrejurimi. Aici sunt necesare lucrări de amenajare pentru ca apele colectate în urma ploilor torenţiale să ajungă în reţeaua de canalizare nu pe străzile Municipiului aşa cum s-a întâmplat de câteva ori la Paşcani.

Menţionăm că în 2014 a fost alocată suma de 541 mii lei din Fondul de rezervă bugetară prevăzut în bugetul de stat pentru lucrări la infrastructură municipiului care a fost afectată în urmă precipitaţiilor abundente.

20150923_150921(1)

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani otrăvește pământul cu gunoaiele de pe domeniul public

Primăria Pașcani continua sa transporte remorci cu gunoaie, in...

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow