More

  Se primesc dosarele pentru tichetele sociale, la Hîrlău

  Se primesc dosarele pentru tichetele sociale, la Hîrlău

  Chiar dacă mai sunt aproape două luni până la sărbătorile de iarnă, administrațiile locale au făcut deja calculele pentru a veni în sprijinul familiilor cu posibilități financiare mici. Astfel, la Hîrlău de exemplu, începând de săptămâna viitoare se depun dosarele cu actele necesare pentru ca cei necăjiți să primească bonuri valorice și să aibă ce pune pe masă de Crăciun. Valoarea unui bon este de 50 de lei și conducerea orașului a stabilit că vor fi date 700 de tichete.

  Administrația locală din Hîrlău a demarat procedurile pentru ca cetățenii orașului care se încadrează în anumite condiții să primească tichete sociale pentru sărbătorile de iarnă. De săptămâna viitoare sunt așteptați la sediul Primăriei a completa cererea și a depune dosarul cu actele solicitate.

  Printre condițiile obligatorii ce trebuie îndeplinite de solicitanți sunt – să nu aibă datorii la bugetul orașului sau să fie în evidențele Compartimentului de Asistență Socială. De asemenea, aceste tichete cu valoare de 50 de lei se acordă familiilor sau persoanelor singure cu venitul minim garantat, pensionarilor al căror venit este de până la 520 de lei pe lună. Aici se încadrează și persoanele cu handicap grav și accentuat.

  Bonurile se vor acorda după data de 10 a lunii decembrie și se pot folosi doar pentru achiziționarea de alimente. Tichetele se ridică în baza actului de identitate.

  Menționăm că termenul limită pentru depunerea cererilor la Hîrlău este de 08 decembrie 2017.

  La Pașcani, momentan administrația locală nu a stabilit nimic privind acordarea de tichete, cel mai probabil urmând să fie făcuta lectificarea bugetară. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani, Cristian Menegon a spus că de obicei dosarele se depun în prima parte a lunii decembrie.

  Menționăm că anul trecut administrația locală din Pașcani a acorda 1.500 de tichete sociale, valoarea unui fiind de 100 lei, de familie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Tânăr de 18 ani arestat pentru complicitate în dosarul de furt calificat cu o pagubă de 180.000 de lei

  La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza comunei Moţca, în...

  Un magazin al primarului Pașcaniului a fost spart marți seara – VIDEO

  Unul dintre magazinele primarului municipiului Pascani a fost spart marti, 13 martie, imediat dupa lasarea intunericului. Este vorba despre locatia de pe strada Stefan cel Mare, din centrul orasului. Un tanar in varsta de 30 de ani, care ar fi fost baut, a spart geamul de la intrare si a luat mai multe bunuri din unitate.  //

  Cresc preţurile, scad salariile. În topul scumpirilor se află tocmai produsele pe care românii le consumă mai ales acum, în post

  Cresc preţurile, scad salariile. În topul scumpirilor se află tocmai produsele pe care românii le consumă mai ales acum, în post. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet