11.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

Se primesc dosarele pentru tichetele sociale, la Hîrlău

Se primesc dosarele pentru tichetele sociale, la Hîrlău

Chiar dacă mai sunt aproape două luni până la sărbătorile de iarnă, administrațiile locale au făcut deja calculele pentru a veni în sprijinul familiilor cu posibilități financiare mici. Astfel, la Hîrlău de exemplu, începând de săptămâna viitoare se depun dosarele cu actele necesare pentru ca cei necăjiți să primească bonuri valorice și să aibă ce pune pe masă de Crăciun. Valoarea unui bon este de 50 de lei și conducerea orașului a stabilit că vor fi date 700 de tichete.

Administrația locală din Hîrlău a demarat procedurile pentru ca cetățenii orașului care se încadrează în anumite condiții să primească tichete sociale pentru sărbătorile de iarnă. De săptămâna viitoare sunt așteptați la sediul Primăriei a completa cererea și a depune dosarul cu actele solicitate.

Printre condițiile obligatorii ce trebuie îndeplinite de solicitanți sunt – să nu aibă datorii la bugetul orașului sau să fie în evidențele Compartimentului de Asistență Socială. De asemenea, aceste tichete cu valoare de 50 de lei se acordă familiilor sau persoanelor singure cu venitul minim garantat, pensionarilor al căror venit este de până la 520 de lei pe lună. Aici se încadrează și persoanele cu handicap grav și accentuat.

Bonurile se vor acorda după data de 10 a lunii decembrie și se pot folosi doar pentru achiziționarea de alimente. Tichetele se ridică în baza actului de identitate.

Menționăm că termenul limită pentru depunerea cererilor la Hîrlău este de 08 decembrie 2017.

La Pașcani, momentan administrația locală nu a stabilit nimic privind acordarea de tichete, cel mai probabil urmând să fie făcuta lectificarea bugetară. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani, Cristian Menegon a spus că de obicei dosarele se depun în prima parte a lunii decembrie.

Menționăm că anul trecut administrația locală din Pașcani a acorda 1.500 de tichete sociale, valoarea unui fiind de 100 lei, de familie.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI