More

  Se poate cumpăra vechime la pensie Legea a fost adoptată, iar plata se poate face și în rate lunare

  Array

  Veşti bune pentru persoanele care vor să cumpere vechime la pensie, de acum acest lucru va fi posibil. Deputaţii au votat ieri legea prin care cotizaţiile la pensie se pot achita retroactiv.

  Prin această lege, persoanele care mai necesită vechime pentru a se pensiona pot să îşi achite contribuţiile de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au fost asigurate în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia.

  Conform proiectului adoptat de deputaţi, persoanele interesate încheie un contract de asigurare socială, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, prin intermediul căruia poate efectua plata contribuţiei de asigurări sociale.

  Sunt anumite condiţii în care se face plata contribuţiei de asigurări sociale. Astfel, se poate efectua plata doar pentru intervalul de timp cuprins între data încheierii contractului de asigurare socială şi ultimii 5 ani anteriori acestei date.

  Plata contribuţiei de asigurări sociale se efectuează într-o singură tranşă sau eşalonat, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi.

  Păşcănenii aşteptau această lege, mai ales cei care nu au ieşit încă la pensie. Aceştia spun că iniţiativa a fost binevenită şi le va fi un sprijin persoanelor care mai au nevoie de câteva luni sau ani vechime la pensie.

  Proiectul a fost respins de Senat, iar în Camera Deputaţilor a primit 198 voturi “pentru” fiind for decizional, ceea ce înseamnă că acum legea trebuie doar să mai fie promulgată de preşedintele României.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Focar de COVID-19 la secția de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgențe Pașcani

  Virusul COVID 19 a ajuns si intr-o sectie destinata copiilor de la Spitalul Municipal de Urgente Pascani. Directia de Sanatate Publica Iasi a anuntat...

  Dezbatere privind transportul public din Pașcani

  Primaria Municipiul Pascani propune spre dezbatere publica un proiect de hotarare ce prevede modificarea regulamentului de transport public local. In noua varianta este vorba...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp