14.4 C
Paşcani
joi, iunie 8, 2023

Se monteză camere video. Comuna Deleni “păzită și de big brother”

 

În următoarea perioadă se vor monta camere video în comuna Deleni. Măsura a fost luată de administrația locală pentru siguranța cetățenilor și pentru a fi evitate situațiile de furturi sau pentru a avea martor la alte nenorociri ce se vor întâmpla pe raza comunei. Discuții pe această temă au avut loc zilele trecute în cadrul ședinței de Consiliu Local. Costurile estimate pentru investiție sunt de aproape 60 mii euro.

Zeci de camere de supraveghere vor fi amplasate în comuna Deleni în următoarele luni. Administrația locală spune că nu vor scăpa nici o interseție sau zone de interes din satele componente iar de pe listă nu lipsesc bisericile, cimitirele, școlile și grădinițele, stația de autobuz, magazinele sau baza sportivă. Totul pentru siguranța cetățenilor.

Discuții pe acest subiect au avut loc în cadrul ședinței de Consiliu Local de zilele trecute, atunci când s-a votat și proiectul.

Camerele video înregistrează non stop, iar imaginile de o claritate foarte bună vor fi stocate pe un hard. Pentru acestă lucrare care fi realizată în următoarea perioadă se vor cheltui din bugetul local aproape 60 de mii de euro.

Tot în cadrul ședinței, câțiva aleși locali au venit cu propuneri ce vor fi adăugate la proiect. De asemenea, primarul Dumitru Prigoreanu a menționat că e posibil ca proiectul să revină pe ordinea de zi dacă reprezentanții EON vor cere costuri suplimenatre atunci când acestea vor fi montate pe stâlpii companiei.

Menționăm că această comună este formată din satele Deleni, Feredeni, Leahu-Nacu, Maxut, Poiana și Slobozia și are peste 10 mii de locuitori pe o suprafață de
151,2 km².

Materialul video pe youtube. 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow