9.4 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Se închide traficul în centru. Sâmbătă are loc Turul Pașcaniului pe bicicletă

Se închide traficul în centru. Sâmbătă are loc Turul Pașcaniului pe bicicletă

Atenție șoferi. Pentru o zi, traficul rutier în centrul Pașcaniului va fi restricționat pentru a avea loc un eveniment dedicat mersului pe bicicletă. Așadar, cât mai mulți cetățeni sunt așteptați sâmbătă dimineața în piațeta Mihail Sadoveanu pentru a participa la Turul Pașcaniului pe bicicletă ce în acest an are deviza – Vino alături de noi, pedalează pentru sănătate!

Din această seară și până sâmbătă, 16 septembrie, la orele amiezii circulația în centrul Pașcaniului, pe strada Ștefan cel Mare va fi închisă mașinilor. Asta pentru a oferi posibilitatea copiilor să circule cu bicicleta, astfel fiind marcată săptămâna mobilității europene. O parte dintre șoferi au fost deja informați că nu trebuie să-și lase autoturismele parcate în zonă.

Pentru persoanele de peste 16 ani, s-a ales un traseu de 8 km. Startul va fi dat din faţa Oficiului Poştal din zona Deal. Bicicliştii vor circulă pe traseul strada Morilor – Paşcani, str Fericirii – Sodomeni,  Ion Creangă  –  Boșteni iar sosirea este programată în Piaţa Casei de Cultură.

Menționăn că nu este vorba despre un concurs ci de o acţiune organizată în cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene, eveniment care are loc în toată ţara în perioada 16 – 22 septembrie 2017.

Campania are ca scop promovarea formelor alternative de transport ecologic şi de a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii. Renunţând pentru o săptămâna sau numai pentru o zi la maşină personala, aducem beneficii imense, atât mediului, cât şi sănătăţii noastre.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow