17 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Se fură biciclete

Hoții nu mai țin cont de mijloacele simple și mai mult de bun simț, cu care oamenii își asigură bunurile. Bicicletele asigurate cu cabluri antifurt sau lăsate neasigurate în scările blocurilor, au devenit ținta unor furturi în ultima perioadă de timp.

Ieri dimineață, un pășcănean în vârstă de aproape 60 de ani, a reclamat la poliție, faptul că sâmbătă noaptea, persoane necunoscute i-au furat bicicleta.
După spusele sale, bicicleta i-a fost furată prin tăierea cablului antifurt, iar valoarea acesteia era de aproximativ 600 lei.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că bicicleta a fost sustrasă de pe din scara blocului unde locuiește cetățeanul păgubit, fiind asigurată de balustrada metalică cu un sistem antifurt clasic, prin cablu.
Drept urmare, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
Reprezentantul poliției dă câteva recomandări cu privire la furtul de biciclete și nu numai, multe din bunurile neasigurate suficient sau lăsate în scările blocurilor, fiind vizate de hoți pentru că sunt foarte ușor de însușit.

Oamenii nu folosesc sisteme antifurt cu rezistență mare și datorită modului foarte ușor de a le distruge, hoții acționează fără probleme. Pe piaţă sunt sisteme antifurt mai performante, care nu pot fi rupte sau tăiate cu uşurinţă și acestea pot fi de ajutor pentru că necesită mai mult timp și mai multe resurse pentru cei care au de gând să le sustragă.
Cetățenii trebuie să aibă grijă de bunurile care se pot vedea cu ușurință, în curte sau în scara blocurilor, mai ales dacă nu există un sistem de atenționare pentru cei care locuiesc la casă sau un interfon pentru cei care locuiesc la bloc.

Alte articole

Mobilizare pentru reîmpădurirea zăvoiului din Verșeni

Administratia locala din comuna Miroslovesti continua impadurirea zavoiului din...

Au fost aprobate bursele pentru elevi la Târgu Frumos

Legislativul local din orașul Târgu Frumos a aprobat numărul...

Legislativul pascanean, sedinta cu 18 proiecte

Legislativul pascanean se reuneste in sedinta ordinara pe 30...

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate mai repede, înainte de Paște

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow