25.2 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Se depun dosarele pentru ajutor la căldură

Se depun dosarele pentru ajutor la căldură

 Zeci de pășcăneni stau zilnic la rând la sediul administrației locale pentru a-și depune dosarul și a beneficia de subvenție la căldură în această iarnă. Acțiunea a început de luni, iar într-o singură zi s-au depus 65 de dosare. Menționăm că în fiecare zi în cadrul programului de funcționare se primesc dosare de către cei de la Compartimentul de asistență socială.

Pășcăneni, se primesc dosarele pentru ajutorul la căldură din această iarnă. O echipă de la Asistență Socială verifică actele și vă îndrumă dacă mai aveți nevoie de alte documente la dosar. Și în acest an se acordă compensații de până la 90 la sută în funcție de veniturile acumulate în familie.

Video cristi dosare caldura 02- -38  “De luni, 16 octombrie, se primesc dosare. Pășcănenii vin în număr mare. Într-o singură zi s-au depus 65 de doasare. Acestea sunt verifricate de doi funcționari publici de la Asistență Socială.” a spus Cristian Mengon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

Dosarul trebuie să conțină o serie de acte, original și în copie, de la cele de domiciliu până la factura la gaz sau energie electrică. Formularul tip se poate ridica de la sediul administraței locale, iar tot de aici primiți toate informațiile necesare.  Lista cu actele necesare o găsiți pe site-ul bittv.info.

Ajutorul de încălzire se oferă pentru sezonul rece, începând cu luna noiembrie 2017 până inclusiv luna martie 2018 însă beneficiarii trebuie să se încadreze în următoarele venituri pe membru de familie. Este vorba despre minimul de 155 lei până la 1.082 lei.

De asemenea trebuie să știți că dacă declarațiile nu sunt adevărate, riscați dosar penal și trebuie să înapoiați banii de care ați beneficiat, pentru că vor fi controale. În ultimii ani, au fost cazuri de acest gen și la Pașcani.

Amintim că în sezonul rece 2016 – 2017 au fost depuse și acceptate 1.060 de cereri. De aici, 454 au fost pe gaze naturale, 418 pe energie termica, 172 pe lemne si 16 pe energie electrica.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow