14.4 C
Paşcani
joi, iunie 8, 2023

Depuneti declaraţiile fiscale pentru taxa de salubritate!

A început perioada de depunere a declaraţiilor fiscale pentru calcularea taxei de salubritate, la Paşcani. Pentru a nu plăti mai mult decât este necesar, păşcănenii de la bloc sau case trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere privind numărul de persoane din locuinţa, în perioada 1 noiembrie 2017 – 31 ianuarie 2018. Documentul va fi depus în două exemplare şi va fi însoţit de copii după buletinele membrilor de familie sau certificatele de naştere ale copiilor, la numărul 5 al Serviciului Local de Taxe şi Impozite. Formularul poate fi descărcat de pe site-ul Primăriei sau poate fi completat la faţa locului. El trebuie să cuprindă numărul de persoane din familie care locuiesc la adresa indicate, precum şi numele şi datele de identificare ale acestora.
În declaraţia fiscala pentru salubritate trebuie trecuţi nu doar membrii de familie ci şi chiriaşii, rudele sau flotanţii care locuiesc în aşa proprietarului. De asemenea documentul trebuie completat şi depus şi de chiriaşii locuinţelor ANL. De asemenea cei care au mai multe locuinţe trebuie să depună câte o declaraţie pentru fiecare imobil în parte, cu numărul de persoane de acolo.
Vor fi taxaţi şi păşcănenii care lipsesc din localitate sau sunt plecaţi în străinătate, dacă declaraţiile lor nu vor ajunge în timp util la Finanţele Locale. Când vor face dovada că au domiciliul stabil în altă localitate sau că au lipsit cel puţin 90 de zile consecutive, taxa va fi recalculat şi vor primi banii înapoi. Pentru asta trebuie să prezinte documente din care să reiese că nu au fost acasă: viză de flotant, contractul de muncă, actul de rezidenţa sau adeverinţa de internare.

Cei care nu depun acest document până la sfârşitul lunii ianuarie 2017 vor fi amendaţi şi taxaţi din oficiu pentru 4 persoane, dar se poate face regularizarea după clarificarea situaţiei. Pe baza declaraţiilor, Finanţele Locale va trimite fiecărui proprietar de locuinţa câte o declaraţie de impunere, de unde va afla cât are de plătit. Plata taxei se va face în patru transe trimestriale: până la 31 martie, 30 iunie, 30 iunie şi 31 decembrie. Primii doi membri de familie vor achita câte 10,16 lei pe lună iar pentru următorii taxa va fi de 8 lei pe lună.

Menţionăm că în caz de mutare sau deces trebuie anunţaţi inspectorii de la fisc pentru sistarea taxei de salubritate. Şi în acest caz sumele încasate vor fi restituite dacă plata a fost făcută în avans. Noile reguli sunt valabile doar pentru persoanele fizice. Cele juridice vor plăti salubritatea ca şi până acum, pe bază de contract şi factura.

Declaratie Fiscala Pt. Stabilirea Taxei Speciale de Salubrizare by orizontul pascani on Scribd

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow