19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Se dau tichetele de gradiniță la Pașcani

  Ultimele știri

  Veşti bune pentru părinţii care au copii la grădiniţă. De săptămâna viitoare vor fi distribuite tichetele sociale în valoare de 50 lei, menite să stimuleze prezenţa prichindeilor din familiile devaforizate la învățământul preșcolar.

  Conform spuselor reprezentanţilor Primăriei din Paşcani, tichetele au fost tipărite şi urmează ca în cursul acestei zile să fie semnată dispoziţia pentru acordarea lor. În prezent, în municipiu, aproximativ 135 de familii se încadrează pentru a primi aceste ajutoare.

  Din spusele acestora, tichetele vor fi distribuite începând de săptămâna viitoare. Părinţii beneficiari trebuie să ştie că vor primi 3 taloane aferente lunilor februarie, martie şi aprilie. Cu aceste ajutoare vor putea fi achiziţionate doar alimente, îmbrăcăminte şi rechizite. O condiţie esenţială pentru acordarea lor o reprezintă prezenţa copiilor la grădiniţă, dar şi plafonul de maxim 284 lei pe membru de familie.

  Reamintim că printr-o dispoziţie recent adoptată de guvern s-a eliminat limita de vârstă pentru acordarea acestor ajutoare. Astfel, vor beneficia de programul “Fiecare copil în grădiniţă” şi micuţii sub trei ani care merg la creşă sau grădiniţă, precum şi cei care au împlinit vârsta de 6 ani dar din motive de sănătate nu pot începe şcoala. După publicarea în Monitorul Oficial, la fiecare Primărie se vor completă listele cu noii beneficiari.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  19.5 ° C
  21.1 °
  16.7 °
  96 %
  4.1kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  26 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet