14.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Array

Se dau tichetele de gradiniță la Pașcani

Veşti bune pentru părinţii care au copii la grădiniţă. De săptămâna viitoare vor fi distribuite tichetele sociale în valoare de 50 lei, menite să stimuleze prezenţa prichindeilor din familiile devaforizate la învățământul preșcolar.

Conform spuselor reprezentanţilor Primăriei din Paşcani, tichetele au fost tipărite şi urmează ca în cursul acestei zile să fie semnată dispoziţia pentru acordarea lor. În prezent, în municipiu, aproximativ 135 de familii se încadrează pentru a primi aceste ajutoare.

Din spusele acestora, tichetele vor fi distribuite începând de săptămâna viitoare. Părinţii beneficiari trebuie să ştie că vor primi 3 taloane aferente lunilor februarie, martie şi aprilie. Cu aceste ajutoare vor putea fi achiziţionate doar alimente, îmbrăcăminte şi rechizite. O condiţie esenţială pentru acordarea lor o reprezintă prezenţa copiilor la grădiniţă, dar şi plafonul de maxim 284 lei pe membru de familie.

Reamintim că printr-o dispoziţie recent adoptată de guvern s-a eliminat limita de vârstă pentru acordarea acestor ajutoare. Astfel, vor beneficia de programul “Fiecare copil în grădiniţă” şi micuţii sub trei ani care merg la creşă sau grădiniţă, precum şi cei care au împlinit vârsta de 6 ani dar din motive de sănătate nu pot începe şcoala. După publicarea în Monitorul Oficial, la fiecare Primărie se vor completă listele cu noii beneficiari.

Alte articole