31.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Se dau biletele de tratament la Casa de Pensii

pensionari

Un numar de 69 de pensionari din Iasi au ocazia sa plece, gratuit, la tratament la statiunile balneo-climaterice de la munte si de la mare. Aceste bilete se acorda batranilor in urma indeplinirii mai multor criterii legate de gradul de handicap si cuantumul veniturilor.

Luna aceasta, au fost distribuite de Casa Judeteana de Pensii (CJP) Iasi peste 400 bilete catre pensionari. Plecarea se face incepand cu a doua parte a lunii iunie.

„Pentru aceasta serie avem alocate 405 bilete, cu intrarea in zilele de 21, 22, 23 si 24 iunie. Cele mai multe locuri sunt la Nicolina, Felix, Vatra Dornei, Caciulata. Acestea au fost distribuite in baza unui program informatic, le-am trimis beneficiarilor instiintari acasa cu data si ora la care sa se prezinte pentru a ridica biletul. Incercam, pe cat posibil, sa evitam aglomeratia. Avem peste 50.000 de beneficiari de bilete in Iasi si doar 5.566 de bilete alocate pentru tot anul. Din acestea, 920 se vor acorda gratuit”, a declarat Adriana Grecu, director CAJ Iasi.

Pentru a pune mana pe unul din cele 405 bilete alocate, beneficiarii trebuie sa se prezinte la sediul Casei de Pensii cu mai multe acte.

„Pensionarii care au primit instiintare acasa trebuie sa prezinte cuponul de pensie pe luna mai, buletinul de identitate in original, copie dupa trimiterea medicului de familie si 50 la suta din pensia bruta pe luna trecuta. In cazul in care pensionarul realizeaza si venituri de natura salariala, se va achita jumatate din totalul veniturilor, dar nu mai mult de valoarea biletului de tratament, ce este cuprinsa intre 1.550 si 1.604 lei”, a mai spus Adriana Grecu.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow