8.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Se dă drumul la apă caldă şi căldură. Primăria plăteşte în avans subvenţia la căldură

Veşti bune pentru păşcăneni. Regia locală de termoficare ar putea relua furnizarea apei calde şi a căldurii cel târziu de mâine. Cel puţin aşa susţine directorul tehnic al societăţii în urma ultimilor negocieri cu reprezentanţii EON şi cei ai Primăriei Paşcani. În cursul zilei de ieri s-a stabilit ca, astăzi, administraţia locală să achite 600.000 lei, subvenţia la căldură în avans pentru primele luni de iarnă. Banii ar urma să ajungă în contul furnizorului de gaz iar regia a mai achitat din datorie încă 50.000 de lei în cursul zilei de ieri. Restul facturilor restante, în jur de 800 000 de lei, sunt eşalonate la plata iar EON-ul a fost de acord să redeschidă robinetele la gaz, în aceste condiţii.

Din cauza temperaturilor scăzute de afară RAGCL a început încă de azi dimineaţă să furnizeze căldura în apartamentele şi unităţile branşate la centralele unde nu a fost oprit gazul. Cei mai bucuroşi au fost elevii de la şcolile Nicolae Iorga şi Mihai Busuioc dar şi copiii de la Cresa nr 1 şi cei de la gradinitele şi grădiniţă 2 şi 4 din Paşcani. Măsură va fi extinsă în tot oraşul din acesta seară sau cel târziu de mâine.

Menţionăm că săptămâna trecută EON a intrerupt furnizarea gazului la RAGCL din cauza unei datorii de peste 1,4 mil de lei. În acelaşi timp regia are de încasat de la populaţie 5,3 mil de lei din care 3 milioane sume prescrise şi aproape 450.000 lei de la societăţi şi instituţii publice.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow