4.4 C
Paşcani
marți, noiembrie 30, 2021

Se cere anchetă de urgenţă în cazul Spitalului Leţcani: unitatea a stat mai mult închisă şi a primit doar 70 de pacienţi

Epopeea Spitalului Modular de la Leţcani pare că nu va ajunge la final prea curând. De data aceasta un partid din Iaşi cere o ancheta procurorului general pentru a face lumină în privinţa modului în care a fost achiziţionată unitatea spitalicească care a zăcut mai mult închisă decât deschisă în ultimul an.

În scrisoarea deschisă se cere această anchetă pentru că, se tem cei care au scris scrisoarea, că în cele din urmă cei vinovaţi nu vor mai putea fi traşi la răspundere pentru că s-ar putea pierde probe în tot acest timp.

Se cere, printre altele, să se deschidă o anchetă de urgenţă privind în special modul în care a fost achiziţionat spitalul. Asta pentru că ar fi existat şi o contra-ofertă care ar fi fost mult mai ieftină pentru achiziţia spitalului. Dar în cele din urmă a fost achiziţionat de la o firmă din Turcia şi a costat aproape 13 milioane de euro, bani care nu prea au fost folosiţi. Şi asta pentru că doar 3 luni a funcţionat acest spital.

De asemenea, tot în scrisoare se vorbeşte şi despre faptul că ar putea fi folosit acest spital modular în scopuri electorale. Asta pentru că deşi a fost promis în luna aprilie a anului trecut, a ajuns în ţară abia la sfârşitul verii şi a fost dat în folosinţă în toamnă, în plină campanie electorală. În acelaşi timp, se discută şi despre faptul că nu s-ar şti până la acest moment ce conţine acest spital şi cum ar putea fi folosit în condiţii de maximă siguranţă. Se mai menţionează în scrisoare că mulţi oameni e posibil să-şi fi pierdut viaţa pentru că acest spital nu a fost gata la timp.

Vă reamintim, spitalul a fost închis în luna februarie pentru că era frig. La momentul respectiv, se spunea însă că va sta închis doar pentru o scurtă perioadă de timp pentru igienizare. Nici până în acest moment nu a mai fost deschis. Spitalul are 250 de locuri, dar nu au fost folosite niciodată mai mult de 70. Spitalul trebuia să fie folosit pentru tratarea cazurilor de covid, pentru pacienţi din toată zona Moldovei.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Câți români încă mai au WC-ul în curte. Țara ar putea scăpa de toaletele din spatele casei în 10 ani

Toaletele din spatele casei încă sunt ”la modă” în România, cu toate că nu e un subiect...

Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale

Smântâna merge de minune la tot felul de preparate culinare, dar ce ne facem când suntem în...

Pâinea s-ar putea scumpi cu până la 15%. Avertismentul producătorilor români

Pâinea care ajunge pe mesele românilor ar putea fi mai scumpă în perioada următoare cu până la...

INS: Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent. Cum este distribuită sărăcia în țară

Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent, dublu față de țările dezvoltate din Europa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI