10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Se cauta meseriasi

Inceputul de an aduce noi locuri de munca la Pascani. Aproape 40 de posturi sunt vacante in cadrul societatilor din oras. O parte din joburi necesita studii superioare, insa majoritatea se adreseaza celor care au invatat o meserie in diferite domenii. Strungarii, sudorii sau instalatorii sunt la mare cautare.

Zeci de locuri de munca sunt disponibile in aceasta perioada la Pascani. Cele mai multe dintre ele se adreseaza persoanelor care cunosc o meserie in diferite domenii. De exemplu, o mare societate din oras angajeaza electrician, lacatus confectii metalice, mecanic utilaje, strungar sau sudor.

In ultima perioada din ce in ce mai multe firme au disponibile locuri de munca pe diferite meserii. De exemplu, la Proinvest Group se cauta frezor, sculer matriter, trefilator tragator sau vopsitor industrial. Toate aceste meserii se invata in scolile postliceeale, din ce in ce mai putine, sau la diferite cursuri de calificare.
Astfel de cursuri se pot face la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Iasi. Durata variaza de la doua luni si pana la cinci luni, in functie de specialitatea aleasa. Persoanele inscrise in baza de date a Agentiei se pot recalifica gratuit.

Mentionam ca din ce in ce mai multi tineri se indreapta catre facultati, dupa absolvirea liceului. Din pacate, ei sunt cei care ingroasa randurile somerilor. Potrivit unei statistici facute de AJOFM Iasi, in luna decembrie peste 2400 de tineri din judet, dintre care 700 cu studii superioare nu aveau un loc de munca.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow