17.6 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Se caută 130 de poliţişti, pentru angajare. Vezi care sunt condiţiile

În vederea completării deficitului de personal existent la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, instituția noastră a dat startul ocupării, din sursă externă, a 130 de posturi vacante de agenți de poliție. Astfel, persoanele care doresc să devină agenţi de poliție se pot înscrie la concursul organizat în acest scop.

De asemenea, un post a fost distribuit în vederea reîncadrării de personal la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, sursa de recrutare fiind formată exclusiv din persoanele care au avut calitatea de agent de poliţie şi pot fi reîncadrate, în conformitate cu prevederile art. 9, alin.2 din Legea 360/2002 din Statutul Poliţistului cu modificările şi completările ulterioare, după încetarea raporturilor de serviciu din diferite motive (la cerere, prin demisie, numirea într-o altă funcţie publică, pierderea capacităţii temporare de muncă sau în urma reorganizărilor instituţionale) şi care au studii corespunzătoare cerinţelor postului, respectiv îndeplinesc condiţiile legale.

La Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iași, toate posturile scoase la concurs sunt în specialitatea ordine publică, fiind prevăzute în cadrul Posturilor de Poliție Comunale.

Concursul va consta în desfăşurarea următoarelor probe:
a) Evaluarea performanţei fizice ;
b) Test scris, de tip grilă;
c) Interviu pentru departajare.

La proba de evaluare a performanţei fizice pot participa numai candidaţii a căror candidatură a fost validată de comisia de recrutare şi care sunt declaraţi „apt” medical şi psihologic.

Proba test scris, va consta într-un test de tip grilă, elaborat din tematica și bibliografia recomandată, având ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate pe care le au candidații și va avea loc la data de 14.05.2016.

Enumerăm câteva dintre condițiile pe care candidații trebuie să le îndeplinească pentru a participa la concurs/examen:

a) să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează, respectiv să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat;
b) să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
c) trebuie să îndeplinească criteriul specific de înălţime minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile;

Înscrierea candidaţilor se va face pe bază de cerere de înscriere, depusă până la data de 08.04.2016 , în zilele lucrătoare, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, din mun. Iași, strada M. Costăchescu, nr. 2, jud. Iași, între orele 09.00-18.00.

Dosarele de recrutare vor fi depuse, în volum complet, până la data de 15.04.2016, în zile lucrătoare, la structura de resurse umane a unităţii noastre.

Pentru alte detalii, puteți vizita site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Iași: https://is.politiaromana.ro, secțiunea carieră-posturi scoase la concurs, precum și de la Serviciul de Resurse Umane, la telefon 0232 302 006.

sursa IPJ IASI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow