More

  Se asteapta o perioada „ deosebit de rece”. Ce se intampla cu cei fara caldura?

  Judetul Iasi se pregateste sa traverseze „o perioada deosebit de rece” incepand de la sfarsitul acestei luni, conform unul anunt facut chiar de prefectul Marian Serbescu.  Cele mai vulnerabile sunt persoanele in varsta, ramase singure sau cele fara nici un adapost.

  Subiectul a fost discutat in sedinta Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Iași, intrunit miercuri in sedinta. Reprezentantul Gvernului a solicitat informari de la furnizorul local de caldura cu privire la functionarea sistemul centralizat de incalzire si masurile de protectie a persoanelor defavorizate. La discutii au participat si reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica Si Agentiei Judetene de Plati.

  La Pascani regia locala de termoficare a intrat in insolventa cu aprobarea consilierilor locali, a incetat in vara acestui an principala activitate si a reziliat contractele cu toti abonatii. Asta dupa ce, din luna aprilie nu a mai putut furniza apa calda si caldura din lipsa banilor dar si acumularii de datorii uriase.

  Municipalittea a montat centrale termice individuale in institutii, scoli si gradinite si acorda ajutoare financiare celor cu venituri mici si fara datorii la bugetul local, pentru montarea de centrale termice sau alte sisteme de incalzire.
  Pana acum au fost primite cca 200 de cereri, aflate in evalaure si plata. Nu se stie inca ce se intampa cu restul fostilor abonati ai RAGCL , peste 2000 de familii, daca si-au pus sau nu centrale, daca au sau nu cu ce sa se incalzeasca. Primaria Pascani nu are o astfel de situatie, ci doar cu cei care primesc ajutoare de la bugetul local.

  Prefectul judetului spune ca persoanele in varsta care nu au nici o sursa de caldura pot sa solicite ajutorul Prefecturiii prin intermediul asociatiilor de pensionari.
  Mentionam ca la Iasi mai sunt bransate la sistemul centralizat de incalzire cca 28.000 de locuinte iar pretul de facturare al caldurii este de 245, 39 lei pe gigacalorie diferenta pentru acoperirea pretului de productie fiind subventionata de la bugetul local.

  La Pascani ultimul pret de facturare la populatie a fost de 100 lei/gigacaloria iar pretul de productie 742,32 lei diferenta fiind subventie pentru ca regia sa isi poata achita facturile la gaz.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Vânători, comuna cu toate şcolile şi grădiniţele modernizate – VIDEO

  O comună din apropierea municipiului Paşcani are şcoli şi grădiniţe care arată mai bine decât multe unităţi de învăţământ de la oraş. Administraţia locală...

  Când va avea Pascaniul „centura de ocolire”

  Proiectul privind realizarea unei şosele de centură, pentru că traficul greu să ocolească municipiul Paşcani nu mai este viabil. A fost depus de câteva...

  15.000 de euro pentru sisteme de încălzire, iluminare şi izolaţie termică. Ghidul de finanţare, publicat în Monitorul Oficial

  Ghidul de finanţare destinat Programului ''Casa Eficientă Energetic'', prin care solicitanţii pot primi până la 15.000 de euro de la stat, a fost publicat...

  Opinii