More

  Se apropie momentul lansarii cardului de sanatate. Afla cum sa il folosesti

  Array

   

   

   

   

   

   

  Incepand cu luna septembrie se va incepe distribuirea cardului de sanatate catre populatie, iar utilizarea pe scara larga a acestuia se va face incepand cu luna ianuarie 2013.

  Cardul de sanatate va fi distribuit prin intermediul caselor judetene de sanatate si va avea o valabilitate de 5 ani.

  Cardul de sanatate este obligatoriu pentru a putea beneficia de servicii medicale

  Atunci cand mergem la doctor, la spital sau la farmacie, va trebui sa prezentam si cardul de sanatate pentru a putea beneficia de servicii medicale platite de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

  „Este obligatoriu ca de fiecare data cand pacientul merge la un medic din sistemul public de sanatate sa aiba cardul national de sanatate. In caz contrar, nu va putea primi servicii medicale platite de CNAS sau va trebui sa achite contravaloarea serviciilor efectuate, chiar daca este asigurat in sistemul public. Orice posesor de card va avea asupra lui actul mai ales pentru cazuri de urgenta”, se arata in proiectul Ministerului Sanatatii.

  Informatii stocate pe cardul de sanatate

  Pe cardul de sanatate pot fi trecute informatii referitoare la grupa sangvina, RH-ul, boli cu risc vital si boli cronice de care suferim, acceptul/refuzul nostru referitor la donarea de organe sau orice alte informatii consideram ca sunt importante pentru sistemul medical. Pentru orice informatie mentionata pe card va trebui sa ne dam acordul scris printr-o declaratie depusa la medicul de familie.

  Cum se va folosi cardul de sanatate

  De fiecare data cand ne prezentam la medicul de famile, la un specialist medical, la farmacie sau la o unitate sanitara, vom prezenta cardul de sanatate care va fi trecut printr-un dispozitiv de citire date. Toate informatiile stocate pe card vor fi transmise casei de asigurari, iar cu timpul vom avea propria fisa electronica cu istoricul nostru medical.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet