17.2 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021

Se apropie Black Friday. Reduceri sau țeapă? Informații de la Protecția Consumatorului

Se apropie Black Friday, iar inspectorii de la Protecția Consumatorului vă dau câteva informații pe care ar fi bine să le rețineți pentru a nu lua țeapă.

“Legislația reglementează mai multe tipuri de vânzări cu preț redus, cele mai frecvente fiind lichidările de stoc, soldările și vânzările promoționale. Pentru că primele două variante sunt mai stricte ca procedură, cei mai mulți comercianți folosesc vânzările promoționale.

Acestea pot avea loc în orice perioadă a anului, fără să facă obiectul notificării la primării, cu condiţia să nu fie efectuate în pierdere, să se refere la produse disponibile sau reaprovizionabile, iar produsele trebuie să existe la vânzare pe durata întregii perioade a vânzărilor promoţionale sau comerciantul va informa consumatorii că oferta este valabilă numai în limita stocului disponibil. Trebuie indicată, de asemenea, perioada promoției.
Reducerile de preț pot fi prezentate în mai multe forme: fie prin menţionarea noului preţ lângă preţul anterior, barat, fie prin menţiunile “preţ nou”, “preţ vechi” lângă sumele corespunzătoare, fie prin menţionarea procentului de reducere şi a preţului nou care apare lângă preţul anterior, barat.
Pentru că se apropie Black Friday și mulți dintre noi așteptam să vedem promoțiile la anumite produse, este important să știm o regulă importantă în materie de reduceri de preț, de multe ori încălcată de operatorii economici.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Grenade și focoase din timpul războiului, găsite pe un teren din Soci

Mai multe grenade si focoase au fost gasite miercuri, 27 octombrie, in satul Soci din comuna Miroslovesti,...

Pregătiri pentru deszăpezirea drumurilor. Se montează parazăpezi

Au inceput pregatirile pentru sezonul rece pe drumurile din judetul Iasi. Muncitorii de la Directia Regională de...

Solicitare pentru al doilea flux de vaccinare la Pașcani

Primaria municipiul Pascani a solicitat Directiei de Sanatate Publica Iasi, reinfiintarea celui de-al doilea flux de vaccinare...

Efectele noilor restricții, la Pașcani. Mască pe stradă, aglomerație la vaccinare, baruri închise

Oameni cu masca pe strada, baruri inchise, restaurante pe jumatate goale, aglomeratie pentru vaccinare si certificatul verde...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI