More

  Se apropie alegerile! Pentru ultima dată ni se vor lipi autocolante pe cartea de identitate

  Array

  Și la alegerile din decembrie, probabil pentru ultima dată, ni se vor lipi autocolante pe cartea de identitate.

  Pregătirile pentru alegerile generale au fost demarate oficial. Guvernul a aprobat un set de hotărâri referitoare la documentele care vor fi utilizate la alegerile generale din 11 decembrie.

  Buletinele de vot vor fi imprimate în format A4, pe fiecare pagină urmând să fie tipărite listele şi însemnele electorale a patru formaţiuni politice. Numele candidaţilor independenţi vor fi imprimate la sfârşitul buletinului, după toate partidele politice.

  Ştampilele de control folosite de Biroul Electoral Central vor fi confecţionate de către Ministerul Afacerilor Interne, stabilindu-se ca diametrul lor să fie de 35 mm, iar tuşul folosit să fie obligatoriu de culoare albastră.

  Ştampilele birourilor electorale judeţene vor fi confecţionate prin grija prefecţilor, care vor stabili şi dimensiunile acestora, astfel încât denumirea judeţului să fie lizibilă. Confecţionarea ştampilelor cu inscripţia „votat“ va fi şi ea încredinţată MAI.

  Deşi înregistrarea electronică a votanţilor, introdusă la alegerile locale, va fi menţinută şi la alegerile generale, nu se va renunţa în acest an la folosirea timbrelor autocolante care vor fi aplicate pe cărţile de identitate.
  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI