32.6 C
Paşcani
luni, august 8, 2022
Array

Se anunţă scandal mare azi la PSD Iaşi, de la locurile pe liste

Similar cu situaţia de la PNL Iaşi, şi la PSD locul I de la Senat urma a fi oferit cuiva din afara Iaşului. Până la urmă, acel parlamentar „de import” va primi un loc la Cameră, şi nu primul. Cap de listă la Senat va fi un profesor de la UTI n ce nume sunt în competiţia generală?

Social-democraţii ieşeni vor aproba astăzi lista finală a candidaţilor pentru alegerile parlamentare. Potrivit unor lideri ai filialei, decizia va fi adoptată în Comitetul Executiv Judeţean, şedinţă care se anunţă a fi una cu scântei atât timp cât, în culise, se vorbeşte despre faptul că unii candidaţi foarte cunoscuţi s-ar putea retrage de pe liste dacă nu vor fi pe poziţii eligibile. O certitudine este însă faptul că filiala PSD Iaşi va avea un parlamentar de „import”. Iniţial, acesta trebuia să deschidă lista la Senat, după modelul cu scandal de la PNL Iaşi, dar, potrivit unor surse din partid, la sfârşitul săptămânii trecute a fost luată decizia la Bucureşti ca persoana respectivă să fie mutată pe un loc eligibil la Camera Deputaţilor, şi nu primul loc, care este rezervat candidatului cu cea mai mare notorietate. În schimb, la Senat, lista ar urma să fie deschisă de un profesor de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, al cărui nume, deşi anunţat ca fiind unul cunoscut, nu a fost deocamdată anunţat.

Cine sunt cei de pe listele iniţiale?

Listele iniţiale ale candidaţilor înscrişi cuprind doi păşcăneni, Bogdan Alexa (vicepreşedinte Autoritatea Naţională de Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice) şi Vasile Axinte (fost viceprimar Paşcani). Din Iaşi, în ordine alfabetică, sunt medicul urgentist Tudor Ciuhodaru (deputat), Vasile Câtea (consilier judeţean), Bogdan Cojocaru (consilier judeţean), Camelia Gavrilă (consilier local), Sorin Iacoban (deputat), Mihaela Ivancia, Silviu Macovei, Cristian Stanciu (toţi trei consilieri judeţeni), Ionuţ Câmpeanu (fost şef al Tineretului Social Democrat Iaşi) şi Mihai Mihalache (primar Schitu Duca). La Senat, candidaţii înscrişi sunt Florin Constantinescu (senator), Sorin Lazăr (senator), Florin Boca (consilier local), Romeo Olteanu (fost prefect) şi Victorel Lupu (vicepreşedinte Consiliul Judeţean).
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow