9.4 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021
Array

Izvorul de apa sulfuroasa de la Depou, mai aproape de strada

 

O dată cu modernizarea străzii Gării din Pașcani, pe lângă trotuare pavelate și asfalt proaspăt turnat, pășcănenii au ocazia să ia apă de la Depou în orice moment al zilei fără a mai fi nevoie de a trece calea ferată sau să intre în interiorul societății. Momentan a fost fost săpat locul și făcută instalația. Se dorește ca locația să fie amenajată exact ca la un izovor.

Pășcănenii iubitori de apa sulfuroasă de la Depou au acum ocazia să ia această apă tratament acasă ori de câte ori doresc. Starda Gării se află în plin proces de moderizare iar împreună cu șeful societății și administrația locală s-a luat această decizie.

Lucrările de captare a apei din incinta Depoului până după calea ferată au fost deja efectuate, urmând ca în cel mai scurt timp locul să fie amenajat.

Despre acest proiect, pășcănenii sunt mulțumiți și spun că va fi mult mai ușor să ia apa de acum înainte fără a mai fi nevoie de toate demersurile pentru a intra în Depou, acolo unde sunt amenajate două izvoare. Consumatorii apei sulfuroase spun că aceasta este ca un medicament pentru stomac sau chiar e bună după mahmureală.

Menționăm că apa sulfuroasă este utilizată în scopuri terapeutice. În urmă cu zeci de ani în forjul executat în Lunca Siretului la Depoul CFR Pașcani s-a interceptat la cc 30 m adâncime un strat acvifer sub presiune, cu caracter artezian, cu un debit de 43.200 l/24 ore, puternic mineralizat. Analizele efectuate au caracterizat aceasta apa ca sulfuroasa, bicarbonatata, clorurata, sodica, hipotona.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ce mai găsim în trafic: șofer cu alcoolemie de 1,28 mg/l, la Târgu Frumos

Un tanar de 25 de ani a fost prins de politistii din Targu Frumos la volanul unei...

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil. Data-limită până la care se pot depune actele pentru dosarul...

Spitalul de Urgență Pașcani angajează cinci muncitori calificați. Se caută zidari, liftier, fochist și instalator

Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, Județul Iaşi, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a...

POLIȚIA INTERNETULUI: Guvernul Cîțu pregătește cenzura pe YouTube, Facebook, Tik-Tok și toate rețelele sociale. CNA va putea amenda și bloca pe oricine

Profitând de faptul că toată lumea este atentă și preocupată cu criza politică și dezastrul sanitar, Guvernul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI