More

  Izvorul de apa sulfuroasa de la Depou, mai aproape de strada

  Array

   

  O dată cu modernizarea străzii Gării din Pașcani, pe lângă trotuare pavelate și asfalt proaspăt turnat, pășcănenii au ocazia să ia apă de la Depou în orice moment al zilei fără a mai fi nevoie de a trece calea ferată sau să intre în interiorul societății. Momentan a fost fost săpat locul și făcută instalația. Se dorește ca locația să fie amenajată exact ca la un izovor.

  Pășcănenii iubitori de apa sulfuroasă de la Depou au acum ocazia să ia această apă tratament acasă ori de câte ori doresc. Starda Gării se află în plin proces de moderizare iar împreună cu șeful societății și administrația locală s-a luat această decizie.

  Lucrările de captare a apei din incinta Depoului până după calea ferată au fost deja efectuate, urmând ca în cel mai scurt timp locul să fie amenajat.

  Despre acest proiect, pășcănenii sunt mulțumiți și spun că va fi mult mai ușor să ia apa de acum înainte fără a mai fi nevoie de toate demersurile pentru a intra în Depou, acolo unde sunt amenajate două izvoare. Consumatorii apei sulfuroase spun că aceasta este ca un medicament pentru stomac sau chiar e bună după mahmureală.

  Menționăm că apa sulfuroasă este utilizată în scopuri terapeutice. În urmă cu zeci de ani în forjul executat în Lunca Siretului la Depoul CFR Pașcani s-a interceptat la cc 30 m adâncime un strat acvifer sub presiune, cu caracter artezian, cu un debit de 43.200 l/24 ore, puternic mineralizat. Analizele efectuate au caracterizat aceasta apa ca sulfuroasa, bicarbonatata, clorurata, sodica, hipotona.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet