15.5 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021

Se amenajează 3 semafoare în Pașcani, în următoarele luni. Balizele din sensul giratoriu au fost înlocuite

Se amenajează 3 semafoare în Pașcani, în următoarele luni. 

Balizele din sensul giratoriu au fost înlocuite

Administrația locală vrea până la finalul anului să amenajeze încă trei semafoare în intersecțiile aglomerate din Pașcani. Este vorba despre cea din fața Gării, cea de la Spitalul Municipal și cea de la Constructorul. Momentan este procedura de achiziție, anunțul fiind postat pe site-urile de specialitate. Discuții pe această temă sunt de luni bune acum se pare că se vor concretiza. De asemenea, balizele din sensul giratoriu au fost înlocuite, astăzi, iar la finalul săptămânii vor fi puse noi indicatoare rutiere în oraș.

Trei dintre cele mai aglomerate intersecții din Pașcani urmează să fie semaforizate. Este vorba despre cea de pe strada Garii cu strada Ceferistilor, intersectia strazii Moldovei cu strada Stefan cel Mare si intersectia strazii Stefan cel Mare cu strada Gradinitei.

După cum se știe, în cele trei intersecții, mai tot timpul șoferii așteaptă minute bune pentru a putea merge mai departe iar cei care nu au răbdare sunt implicați în accidente rutiere.

S-a trecut deja la procedura de achiziție, pe site-urile de specialitate fiind deja publicat anunțul.

“Sperăm să fie rapidă achiziția și să nu fie contestații că astfel se întârzie din nou cu proiectul de dezvoltare pe acest segment. Noi ne-am propus ca la finalul acestui an, cel târziu luna ianuarie 2018, semafoarele să fie funcționale.” a declarat viceprimarul Municipiului Pașcani, Gabriela Nedelcu.

Aceste măsuri sunt luate pentru creșterea gradului de siguranță privind participanții la trafic dar și pentru fluidizarea lui.

Banii necesari pentru implementarea proiectului, de peste 400 mii lei fără TVA, sunt luați de la bugetul local.

Și balizele de la sensul giratoriu de la Minimax au fost înlocuite. După mai mulți ani de când acestea erau “mâncate” de vreme, angajații de la Gospodărie Comunală au pus 24 de balize noi, din cele 30 cumpărate, restul fiind de rezervă.

“La finalul săptămânii vor fi puse și noile indicatoare rutiere pe raza Municipiului. Echipa va merge prin oraș pentru a se decide la fața locului.a precizat Gabriela Nedelcu.

Amintim că singurul sens giratoriu din Pașcani a fost amenajat cu balize din plastic în urmă cu 4 ani deși existau promisiuni ca locul să fie amenajat cu pământ, pavele și flori.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI