10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Se afișează condițiile de înscriere la grupa pregătitoare

Se afișează condițiile de înscriere la grupa pregătitoare

Înscrierile pentru grupa pregătitoare încep pe 16 februarie, mai devreme anul acesta decât anul trecut, iar de luni vor fi afișate condițiile specifice în toate școlile la care acest sistem a fost introdus.

Pentru înscrierea micuților există două etape, iar prima dintre ele se referă în special la copiii care locuiesc în zonele apropiate școlilor.

În Pașcani spre exemplu, există 4 școli care așteaptă noi elevi. Este vorba de Liceul Tehnologic ” Mihai Busuioc”, Școala Iordache Cantacuzino, Liceul Economic ”Nicolae Iorga” și Liceul Teoretic ”Miron Costin”.

La Liceul Economic Nicolae Iorga s-a suplimentat numărul de locuri, iar anul acesta sunt 3 clase pregătitoare și la Școala Iordache Cantacuzino sunt 4 clase, la fel ca și în anul anterior.

Și la Liceul Teoretic ”Miron Costin” este un număr mai mare de locuri pentru cei mici, anul acesta fiind 4 clase de grupa 0 , cu una în plus față de anul trecut, iar la Grupul Școlar ” Mihai Busuioc” este o singură clasă, adaptată special pentru condiții necesare celor mici, așa cum mentionează și directorul instituției Maria Petrovici.

Conceptul de clasa pregatitoare a fost introdus în anul 2012 și reprezintă trecerea de la grădiniță spre școală. Se dorește ca cei mici atunci când ajung în ciclul primar de învățământ, să aibă deja o serie de cunoștințe de bază și să fie familiarizați cu elementele, care țin de școală si învățare.

Deși primit cu reținere de părinți și profesori, acest concept capătă de la an la an mai multă importanță, fiind practic primul pas al copiilor către școală.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow