6.9 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Scutiri de taxe din cauza secetei. Prefectura trimite instructiuni primariilor din judet

 

Veşti bune pentru fermierii din judeţul Iaşi. Cei care au culturi afectate de secetă pot solicita scutirea de la plata impozitelor pentru terenurile agricole. Anunţul a fost făcut chiar de prefectul judeţului în contextul în care catitatile de precipitaţii de la începutul lunii şi până acum au fost reduse. În acest sens primăriile vor primi un ghid cu informaţiile necesare care ar trebui să ajungă la beneficiari, cu actele care trebuie să fie depuse la dosar dar si cu masurile care care trebuie luate in astfel de situatii.
seceta

În judeţul Iaşi au fost afectate de secetă sute de hectare de culturi. În unele locuri pământul este atât de uscat încât au apărut crăpături din ce în ce mai mari. Problemele pot fi rezolvate doar cu ajutorul reţelelor de irigaţii, dar majoritatea dintre ele au fost distruse aproape în totalitate în ultimii ani de zile. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a spus că fermierii trebuie să acceseze fonduri europene pentru astfel de investiţii şic a se lucrează la o strategie pe acesta tema. Declaraţiile au fost făcute săptămâna trecută în cadrul unei vizite la Paşcani.

Fermierii care vor să beneficieze de scutiri la plata impozitului agricol trebuie să depună o cerere la Biroul Agricol. Ea trebuie să fie însoţită de o serie de acte doveditoare.

Menţionăm că la nivelul judetului Iaşi nu este o strategie antiseceta. Ea ar fi necesară având în vedere ca doar câteva zeci de hectare de teren sunt irigate restul culturilor fiind lăsate în voia naturii.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow