More

  Scurtă radiografie a fotbalului județean la startul de Campionat 2015-2016

  Array

  A început de aproximativ o luna de zile campionatul și pentru formațiile ce evoluează în Ligile inferioare județene. Startul de campionat a găsit Ligile a IV-a, respectiv a V-a cum le-a lăsat la finalul sezonului trecut cu echipe care se înscriu la start însa la jumătatea drumului se retrag din probleme financiare, sau cu acuze asupra arbitrajului din ce în ce mai slab.

  În Liga a IV-a județeană, site-ul oficial al competiției AJF.ro ne informează că la start s-au înscris 16 formații. Observând cu atenție lista realizăm că din județ lipsesc, culmea două formații ale unor orașe importante din județ – Pașcani și Târgu Frumos. Explicații ar fi pentru acest ”fenomen”.

  La Pașcani finanțatorul principal Vasile Pleșca s-a retras de la echipa iar acest fapt se reflectă și în activitatea fotbalistică a Clubului Sportiv Municipal care și-a canalizat juniorii către Liga a III-a, acolo unde nu au mai fost fonduri pentru aducerea unor achiziții noi.

  La Târgu Frumos, conducerea orașului și-a ”luat mâna” de pe echipa de fotbal încă de anul trecut, iar acest lucru se vede. Sumele au fost canalizate către lucruri mai importante pentru comunitate iar Viitorul Târgu Frumos a dispărut din competiție.

  Revenind la rezultatele din campionat, până în etapa cu numărul 5 disputată pe data de 13.09.2015 nu s-au înregistrat surprize majore. Rapid Dumești a jucat 5 din cele 3 partide disputate și are 3 victorii. O altă echipă importantă a Ligii a IV-a județene, Siretul Lespezi a debutat cu dreptul 4 jocuri – 4 victorii. De remarcat startul de sezon mai slab al Unirii din Ruginoasa, care face cinste județului prin juniorii săi, cu 2 înfrângeri, o victorie și un egal în primele 4 jocuri. Astfel după 5 etape în Liga a IV-a conduce Siretul Lespezi, urmată de Stejarul Bârnova și Rapid Dumești.

  În Liga a V-a Seria III (Pașcani), Municipiul nostru a rămas cu o singură formație, CSM II Pașcani (OldBoys), care a făcut mișcări de trupe având o componență schimbată ușor în comparație cu anii trecuți, lucru ce reflectă și în rezultate. De remarcat dispariția din campionat a Locomotivei Pașcani, care din motive financiare nu s-a aliniat la startul de campionat deși anul trecut au terminat campionatul pe prima poziție. Retrasă din campionat la startul sezonului este și Biruința Miroslovești.

  Remarcăm în primele 5 etape disputate două echipe cu rezultate mediocre în sezonul trecut, dar care anul acesta au început campionatul în forță. Este vorba despre Viitorul Muncel ce a reușit 4 victorii și un egal în primele jocuri cât și Recolta Conțești cu aceleași rezultate. Pe aproape sunt și cei de la Siretul Stolniceni Prăjecu echipă ce în ultimele două sezoane a fost contra candidată mereu la primul loc. Aceștia au obținut trei victorii și o înfrângere în primele 4 jocuri disputate. Astfel, dupa 5 etape în Liga a V-a Seria III conduce Viitorul Muncel urmată de Recolta Conțești și Moldova Cristești.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI