-5.4 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Scumpiri fără precedent. Salariile românilor, printre cele mai mici din Europa. Cum vă descurcați cu banii?

România se confruntă cu cele mai mari scumpiri din ultimii ani. Oficial, rata inflației este de cinci procente, dar la alimente și alte bunuri, aceasta este galopantă.

Facturile la curent și gaze s-au mărit cu un sfert în ultimele luni, iar prețul benzinei a crescut cu 14%. Asta va duce la scumpiri ale alimentelor cu încă 5%, se așteaptă sindicatele din domeniu.

Eurobarometrul publicat zilele trecute arată că un sfert dintre români cred că situația la locul lor de muncă va fi și proastă în anul viitor. Lucrătorii din România rămân cei mai prost plătiți din Uniunea Europeană alături de bulgari. Șapte români din zece nu ajung cu banii de la un salariu la altul.

Guvernul anunță o posibilă mărire a salariului minim, iar premierul insistă că vom avea o creștere economică sănătoasă în lunile acestea. În plus, în România încep să ajungă banii de la Uniunea Europeană, proveniți din planul de redresare.

Cum vă descurcați cu banii în această perioadă? Cum reușiți să ajungeți de la un salariu la altul? Ce faceți ca să vă țineți echilibrul financiar? Și ce semne bune vedeți pentru perioada următoare?

sursa europafm

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow