1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Scrisul, comportament antisocial in Republica Pascani . Un jurnalist a fost amendat chiar de politistul criticat. Motive inventate in procesul verbal

Culmea ,, democratiei” in Republica Pascani. Jurnalistii care indraznesc sa critice abuzurile politistilor, reclamate de cetateni, au inceput sa fie amendati pe motiv ca ar avea un comportament antisocial.
Este si cazul ziaristului Petrica Florea de la ,,Ziarul de Pascani” care a fost amendat zilele trecute cu suma de 1500 lei.
Amenda a primit-o acasa, in plic, pe procesul verbal fiind mentionat faptul ca jurnalistul ar fi adresat injurii, amenintari, cuvinte jignitoare si vulgare la adresa unor politisti. Mai mult, in acelasi document se pecizeaza ca jurnalistul pascanean ,, este cunoscut ca avand un comportament antisocial…” desi nu are cazier, antecedente penale sau alte amenzi.
De asemenea la mentiuni mai apare faptul ca jurnalistul ar fi refuzat sa semneze procesul verbal desi nu i-a fost adus la cunsotinta, agentul constatator fiind , nimeni altul decat Mihai Dediu, cel despre care ziaristul a scris ca ar fi avut un comportament agresiv chiar in sediul Politiei Pascani.

In replica Petrica Florea sustine ca este vorba despre o razbunare din partea agentului principal, Mihai Dediu, dupa ce a publicat un articol critic privind derapajele de comportament ale acestuia in sediul Politiei Pascani.
Mai mult, jurnalistul sustine ca acuzatiile care i se aduc sunt false si ca nu a refuzat nici un moment sa se legitimeze sau sa semneze vre-un proces verbal.
,, Nu am adresat cuvinte jignitoare sau injurii politistilor pascaneni si nici nu mi s-a adus la cunostinta ca urmeaza sa fiu amendat, procesul verbal primindu-l astazi prim intermediul serviciilor postale. Faptul ca amenda a fost data chiar de agentul pe care l-am criticat si ca in prrocesul verbal de constatare este scris ca as fi cunoscut ca avand ,,un comportament antisocial” , desi nu am avut antecedente, demonstreaza, inca o data, ca este vorba despre o razbunare. Ma intreb pana unde se poate ajunge cu astfel de practici de intimidare la adresa jurnalistilor care indraznesc sa ii critice pe politisti… “ a spus Petrica Florea pentru ziarul Orizont.info

Mentionam ca in data de 31 august jurnalistul pascanean a publicat articolul intitulat ,,Politist cu apucaturi de interlop. Ziarist amenintat cu bataia chiar in sediul Politiei Pascani” in cadrul caruia se arata ca agentul principal Mihai Dediu l-ar fi amenintat si i-ar fi adresat cuvinte jignitoare jurnalistului, de fata cu unul dintre comandantii inpv petrica floreastitutiei.

 

 

 

 

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow