5.3 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

SCRISOARE DESCHISĂ: Domnule ministru Drulă, nu vă bateți joc de Moldova! Nu acceptăm să abandonați A8!

Ce are Moldova, domnule ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de luați în calcul să o excludeți din orice proiect cu orizont vizibil de dezvoltare a unei infrastructuri rutiere vitale?!
Ce v-au făcut, moldovenii, domnule ministru Drulă, de vă pregătiți să le refuzați șansa la dezvoltare și prosperitate?!
Credeți, oare, așa cum v-am întrebat de nenumărate ori, că transporturile sunt separate de economie și că regiunea Moldovei nu merită să prospere? Mai mult, de ce tratați această regiune ca și cum ar fi smulsă de corpul țării mame?! Ca și cum nivelul ei economic ar influența doar locuitorii de aici, ci nu și restul țării.
Vă întreb toate acestea, domnule ministru, văzând cum, în ciuda tuturor promisiunilor și angajamentelor pe care vi le-ați luat, prin solii de la asociația pe care ați înființat-o chiar dumneavoastră, vă pregătiți să abandonați (din nou!!) A8.
Nu este pentru prima dată când nu vă respectați cuvântul. Când nu aveți verticalitatea de a răspunde pentru deciziile pe care le luați. Tratați totul, fie cu o tăcere pe care probabil aveți dorința de a o percepe superioară, fie, prin purtătorii de cuvânt fabricați peste noapte care, în schimbul prosperității și notorietății, vă duc planurile la îndeplinire.
Am atras atenția de acum câteva luni că începeți să cedați unor presiuni și interese ca să “uitați”- iar și iar!!- de Moldova!
Ca atare. Asociația pe care ați înființat-o a început să vă netezească drumul pentru abandonarea proiectelor de infrastructură rutieră din zona Moldovei, în timp ce se prioritizează doar acele proiecte din acele regiuni în care, după cum se vede, vi se reflectă interesele. Interese care sunt oricum, numai naționale nu!
De câte argumente mai aveți nevoie, domnule ministru Drulă, pentru a înțelege odată pentru totdeauna importanța A8 atât pentru Moldova, cât și pentru întreaga țară? Sau nu de argumente aveți dumneavoastră nevoie?
Nu pot și nu vreau să asist cum acest proiect se pierde iar printre explicațiile, scuzele și jocurile dumneavoastră!
Ca și până acum, susțin și sprijin orice acțiune care să țină vie flacăra demersurilor pro A8.
Este esențial și absolut obligatoriu ca noi toți, împreună cu societatea civilă, să inițiem și să concretizăm un demers transpartinic de întocmire a unui calendar detaliat pe fiecare procedură și etapă de construcție a A8, cu termene clare, care să fie ușor de urmărit și verificat până la finalizare de către oricine și care să fie asumat prin implementare de orice guvernare ar fi până în 2030.
A8 trebuie să devină realitate. Este obligatoriu! În ciuda tuturor piedicilor pe care le puneți, domnule ministru Drulă!
Încă nu este prea târziu să arătați tuturor că mai aveți conștiință și responsabilitate și că nu tratați soarta a milioane și milioane de oameni doar în funcție de interesele personale și de grup.

Deputat de Iași,
Secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților,
Vasile Toma

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow