32.6 C
Paşcani
luni, august 8, 2022

Scrisoare deschisă către liderii lumii: „Oamenii nu se înfometează, sunt lăsați să moară de foame”

Sute de organizații umanitare din întreaga lume au semnat o scrisoare deschisă în care susțin un apel ONU la acțiune, spunând că pandemia de coronavirus a exacerbat conflictele, criza climatică și inegalitățile la nivel mondial. Liderii politici sunt chemați să ia măsuri pentru a pune capăt foametei care izbucnește în mai multe părți ale lumii, ca urmare a multiplelor crize declanșate de pandemie.

În scrisoarea deschisă în sprijinul apelului ONU pentru a evita foametea în 2021, publicată de Guardian, organizațiile umanitare scriu că „oamenii nu se înfometează, sunt lăsați să moară de foame”.

Avertizând că „istoria ne va judeca pe toți după acțiunile noastre de azi”, ONG-urile mai arată că „oamenii sunt victime ale înfometării cauzate de conflicte și violență; de inegalități; de impactul schimbărilor climatice; de pierderea pământurilor, a slujbelor sau a viitorului; de lupta împotriva coronavirusului, care i-a lăsat și mai mult în urmă”.

Milioane de oameni din Yemen, Afganistan, Etiopia, Sudanul de Sud, Burkina Faso, RD Congo, Honduras, Venezuela, Nigeria, Haiti, Republica Central Africană, Uganda, Zimbabwe și Sudan înfruntă foametea, mai scriu semnatarii scrisorii, care fac apel la guverne să combată acest fenomen, pentru stoparea căruia este nevoie de investiții urgente de miliarde de dolari.

Continuarea pe DIGI 24

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow