More

  Scriitorul păşcănean Leonard Gavriliu împlineşte, astăzi, 86 de ani. Adresează-i un mesaj

  Array

  Eveniment important la Pascani. Astazi, 1 aprilie, a.c. una dintre cele mai importante personalitati culturale din municipiul nostru implineste venerabila varsta de 86 de ani.
  Este vorba despre scriitorul, publicistul si traducatorul roman Leonard Gavriliu, nascut la Pascani in ziua de 1 aprilie 1927.
  El este si doctor in psihologie din anul 1974 si membru al Uniunii Scriitorilor din anul 1956. De-a lungul timpului a publicat numeroase volume de poezie, proza, critica literara si eseuri precum si o serie de studii de psihologie, fiind principalul traducator in limba romana a operelor lui Sigmund Freud și Alfred Adler.

  Din anul 2001 s-a restabilit la Pascani, cativa ani mai tarziu Primaria rasplatindu-l cu titlu de cetatean de onoare pentru intreaga sa contributie la dezvoltarea culturii locale.
  Alaturam si noi urarile noastre de sanatate si bucurie numeroaselor mesaje de ,,La Multi Ani!” transmise din partea celor care il cunosc si il pretuiesc.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cuplurile de aur din Moțca vor fi premiate de administratia locală

  Desi traim vremuri grele, cu o pandemie care ne-a schimbat vietile, administratia locala din comuna Motca nu a uitat de cuplurile de aur din...

  Platforme pentru colectarea gunoiului,  fara proiect si autorizatie

  Administratia locala din Pascani a finalizat lucrarile de amenajare a doua platforme pentru colectarea selectiva a gunoiului menajer, in cadrul unui program pilot anuntat...

  Cum vor circula autobuzele de Ziua Nationala

  Operatorul pascanean de transport public local  a anuntat modificari in programul curselor pentru zilele de 30 Noiembrie si 1 decembrie a.c.. Chiar daca sunt...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI