-7.9 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Școlile rămân deschise până la pragul de infectare de 6 la mie, a decis Guvernul. S-a stabilit și ce se întâmplă ulterior

Școlile se vor deschide pe 13 septembrie și vor fi pline de elevi până la o rată de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori. Autoritățile spun că nu vor să încurajeze cursurile online, atâta vreme cât există posibilitatea vaccinării.

 

 


Când pragul stabilit va fi depășit, profesorii vor mai putea intra la ore în clasă numai dacă sunt vaccinați, au trecut prin boală sau acceptă să fie testați o dată la 72 de ore. În caz contrar li se poate suspenda dreptul de a preda.

Creşele, grădiniţele şi şcolile vor rămâne deschise până în momentul în care se va atinge pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, aşadar dispar scenariile verde, galben şi roşu. Când este depăşită această rată de infectare, planul este să facă ore online doar clasele 1 – 6 inclusiv, restul până la a 12-a, plus grădiniţele şi creşele să fie deschise.

Ioana Mihăilă: ″Am stabilt acest prag înalt pentru şcoli pentru că vrem să revenim cu afirmaţia că şcolile sunt importante şi că trebuie să rămână deschise până când se poate″⁣.

Sunt reguli noi şi pentru profesorii nevaccinaţi.

Sorin Câmpeanu, ministrul educaţiei: ″Peste pragul de 6 la mie pentru acei colegi profesori care au avut posibilitatea să se vaccineze şi nu s-au vaccinat precum şi pentru colegii profesori care nu au trecut prin boală şi nu s-au vaccinat va exista posibilitatea testării la 72 de ore. Dacă nu s-au vaccinat şi nu doresc să se testeze fiind asigurată de DSP. Până la scăderea ratei de infectare sub 6 la mie să se odihnească puțin″⁣.

Aşadar, pentru a putea preda în localităţile cu peste pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, angajaţii din învăţământ trebuie să fie vaccinaţi, să fi trecut prin boala ori să facă teste la 3 zile. În caz contrar îşi vor lua concediu medical sau de odihnă pentru că nu vor avea voie la catedră. Scenarii au fost stabilite şi penrtu elevii care se pot infecta.

Continuarea pe Stirile PRO TV

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow