1.7 C
Paşcani
vineri, decembrie 3, 2021

Școlile rămân deschise până la pragul de infectare de 6 la mie, a decis Guvernul. S-a stabilit și ce se întâmplă ulterior

Școlile se vor deschide pe 13 septembrie și vor fi pline de elevi până la o rată de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori. Autoritățile spun că nu vor să încurajeze cursurile online, atâta vreme cât există posibilitatea vaccinării.

 

 


Când pragul stabilit va fi depășit, profesorii vor mai putea intra la ore în clasă numai dacă sunt vaccinați, au trecut prin boală sau acceptă să fie testați o dată la 72 de ore. În caz contrar li se poate suspenda dreptul de a preda.

Creşele, grădiniţele şi şcolile vor rămâne deschise până în momentul în care se va atinge pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, aşadar dispar scenariile verde, galben şi roşu. Când este depăşită această rată de infectare, planul este să facă ore online doar clasele 1 – 6 inclusiv, restul până la a 12-a, plus grădiniţele şi creşele să fie deschise.

Ioana Mihăilă: ″Am stabilt acest prag înalt pentru şcoli pentru că vrem să revenim cu afirmaţia că şcolile sunt importante şi că trebuie să rămână deschise până când se poate″⁣.

Sunt reguli noi şi pentru profesorii nevaccinaţi.

Sorin Câmpeanu, ministrul educaţiei: ″Peste pragul de 6 la mie pentru acei colegi profesori care au avut posibilitatea să se vaccineze şi nu s-au vaccinat precum şi pentru colegii profesori care nu au trecut prin boală şi nu s-au vaccinat va exista posibilitatea testării la 72 de ore. Dacă nu s-au vaccinat şi nu doresc să se testeze fiind asigurată de DSP. Până la scăderea ratei de infectare sub 6 la mie să se odihnească puțin″⁣.

Aşadar, pentru a putea preda în localităţile cu peste pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, angajaţii din învăţământ trebuie să fie vaccinaţi, să fi trecut prin boala ori să facă teste la 3 zile. În caz contrar îşi vor lua concediu medical sau de odihnă pentru că nu vor avea voie la catedră. Scenarii au fost stabilite şi penrtu elevii care se pot infecta.

Continuarea pe Stirile PRO TV

DE LA ACELAȘI AUTOR

Raport parlamentar, noiembrie 2021- deputat PSD, Vasile Toma

Gradul de încredere pe care cetățenii ți-l acordă este și trebuie să fie direct proporțional cu gradul...

Angajaţii instituţiilor publice vor primi vouchere de vacanţă în perioada 2022 – 2026

Angajaţii instituţiilor publice vor primi, în perioada 2022 – 2026, vouchere de vacanţă în valoare de 1.450...

Începe sezonul distracției pe gheață la patinoarul de la Palas!

Iarna se apropie cu paşi repezi, iar odată cu răcirea vremii vine şi distracţia pe gheață la...

Acest profesor din Boureni-Moțca a fost premiat de președintele Klaus Iohannis pentru că a ajutat zeci de copii să nu renunțe la școală! Gheorghe...

Un tânăr din Iași a fost decorat chiar de președintele Klaus Iohannis cu ordinul „Meritul pentru Învățământ”...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI