More

  Școlile profesionale la mare căutare. 20 de candidați pe un singur loc

  Array

  Până acum cele mai mari emoţii erau la admiterea la liceu. Acum parcă sunt şi mai multe la examenul pentru accesul într-o şcoală profesională. Dacă în urmă cu doar câţiva ani băncile erau goale, acum concurenţa este acerbă. Şi examenele pe măsură. Datorită numărului mare de doritori și locuri puține, viitorii „meseriași” vor susține o probă de competențe care va permite departajarea lor.
  Un exemplu este la Liceul Tehnologic Mihai Busuioc din Pașcani, unde absolvenții clasei a VIII a vor susține vineri o probă scrisă cu subiecte din tematica manualului de Educație Tehnologica din clasa a VI a respectiv a VIII a.

  De departe cel mai solicitat profil a fost cel de mecanic auto. Deși a fost doar un singur loc disponibil s-au înscris 20 de candidați. La profilul textile și-au depus dosarul 17 elevi pentru cele 12 locuri disponibile.
  Conducerea liceului afirmă că numărul mare de solicitări este datorat beneficiilor puse la dispoziție elevilor admiși pe aceste profiluri. Printre avantaje este bursa profesională de 200 lei, posibilitatea de a desfășura practică în societățile de profil din oraș dar și obținerea certificatului de calificare profesională care le va permite o intrare mai ușoară pe piața muncii.

  Menționăm că în perioada 3-4 septembrie se va face repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nici o repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, precum și a celor care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet