More

  Școlile profesionale la mare căutare. 20 de candidați pe un singur loc

  Array

  Până acum cele mai mari emoţii erau la admiterea la liceu. Acum parcă sunt şi mai multe la examenul pentru accesul într-o şcoală profesională. Dacă în urmă cu doar câţiva ani băncile erau goale, acum concurenţa este acerbă. Şi examenele pe măsură. Datorită numărului mare de doritori și locuri puține, viitorii „meseriași” vor susține o probă de competențe care va permite departajarea lor.
  Un exemplu este la Liceul Tehnologic Mihai Busuioc din Pașcani, unde absolvenții clasei a VIII a vor susține vineri o probă scrisă cu subiecte din tematica manualului de Educație Tehnologica din clasa a VI a respectiv a VIII a.

  De departe cel mai solicitat profil a fost cel de mecanic auto. Deși a fost doar un singur loc disponibil s-au înscris 20 de candidați. La profilul textile și-au depus dosarul 17 elevi pentru cele 12 locuri disponibile.
  Conducerea liceului afirmă că numărul mare de solicitări este datorat beneficiilor puse la dispoziție elevilor admiși pe aceste profiluri. Printre avantaje este bursa profesională de 200 lei, posibilitatea de a desfășura practică în societățile de profil din oraș dar și obținerea certificatului de calificare profesională care le va permite o intrare mai ușoară pe piața muncii.

  Menționăm că în perioada 3-4 septembrie se va face repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nici o repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, precum și a celor care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  Elevii ar putea reveni în bănci pe 8 februarie. 65% din cadrele didactice din zona Pașcani programate pentru vaccinare 

  Mai sunt cateva zile din semestrul I de scoala, urmeaza o saptamana de vacanta, iar din semestrul al II-lea, elevii ar putea reveni in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI