13 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

Școlile profesionale la mare căutare. 20 de candidați pe un singur loc

Până acum cele mai mari emoţii erau la admiterea la liceu. Acum parcă sunt şi mai multe la examenul pentru accesul într-o şcoală profesională. Dacă în urmă cu doar câţiva ani băncile erau goale, acum concurenţa este acerbă. Şi examenele pe măsură. Datorită numărului mare de doritori și locuri puține, viitorii „meseriași” vor susține o probă de competențe care va permite departajarea lor.
Un exemplu este la Liceul Tehnologic Mihai Busuioc din Pașcani, unde absolvenții clasei a VIII a vor susține vineri o probă scrisă cu subiecte din tematica manualului de Educație Tehnologica din clasa a VI a respectiv a VIII a.

De departe cel mai solicitat profil a fost cel de mecanic auto. Deși a fost doar un singur loc disponibil s-au înscris 20 de candidați. La profilul textile și-au depus dosarul 17 elevi pentru cele 12 locuri disponibile.
Conducerea liceului afirmă că numărul mare de solicitări este datorat beneficiilor puse la dispoziție elevilor admiși pe aceste profiluri. Printre avantaje este bursa profesională de 200 lei, posibilitatea de a desfășura practică în societățile de profil din oraș dar și obținerea certificatului de calificare profesională care le va permite o intrare mai ușoară pe piața muncii.

Menționăm că în perioada 3-4 septembrie se va face repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nici o repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, precum și a celor care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow