More

  Școlile din Pașcani sunt pregătite pentru deschidere. Vezi programul festivităților

  Array

  Şcolile din Paşcani sunt pregătite să îşi deschidă luni, porţile pentru mii de elevi. Ca în fiecare an, la unităţile de învăţământ vor avea loc festivităţi la care sunt aşteptaţi să participe copii însoţiţi de părinţi şi cadre didactice. În acelaşi context preoţii vor oficia o slujbă de sfinţire.

  Instituţiile de învăţământ din Paşcani şi-au stabilit programul de deschidere pentru ziua de luni, 12 septembrie.

  Program festivităţi deschidere an şcolar:
  Liceul Teoretic “M. Costin” – 9.00
  Colegiul Tehnic CF “Unirea” – 9.30
  Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc” – 9.30
  Colegiul Naţional “M. Sadoveanu” – 10.00
  Liceul Economic “N.Iorga” – 10.00
  Şcoală Gimnazială “Iordache Cantacuzino” – 10.00
  Şcoală Gimnazială Lunca – 9.30
  Şcoală Gimnazială Blăgeşti – 11.00
  Şcoală Gimnazială Gastesti – 10.00
  Şcoală Gimnazială Sodomeni – 9.00

  Viceprimarul municipiului, Gabriela Nedelcu a afirmat că toate școlile din Pașcani au autorizație de funcționare. Pe perioada vacanţei la toate unităţile de învăţământ s-au efectuat lucrări de igienizare, întreţinere şi dotări cu materiale pentru ca situația de anul trecut de la Școala din Blăgești să nu se mai repete.

  Pentru a vedea care este situaţia şcolilor, cu câteva zile înainte de începerea unui nou an şcolar, reprezentanţi Inspectoratului Şcolar s-au întâlnit ieri la Iaşi cu directorii unităţilor de învăţământ şi primarii din judeţ în cadrul unui seminar intitulat “Şcoala ieşeană: eficiență, calitate şi excelenţă”.

  În cadrul întâlnirii s-a încercat identificarea problemelor prioritate cu care se confruntă fiecare unitate de învăţământ, strategiile adoptate de conducere astfel încât să crească calitatea învăţământului, dar şi colaborarea între şcoală şi instituţiile din localitatea respectivă.

  Reamintim că în şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii au fost alcătuite şi consiliile de administraţie pentru fiecare unitate de învăţământ. Dacă la unele şcoli propunerile au fost pe placul tuturor aleşilor locali, la Şcoala Gimnazială “Iordache Cantacuzino” şi Şcoala din Gâștești s-a trecut la vot secret.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI