-0.4 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Școlile din Pașcani cer sprijin financiar din bugetul local pentru investiții și funcționare

Școlile din municipiul Pașcani au trimis adrese către municipalitate prin care cer sprijin financiar pentru anumite investiții sau chiar cheltuieli de funcționare, având în vedere că în această perioadă bugetul local se află în dezbatere publică.

De exemplu, Colegiul Național Mihail Sadoveanu solicită administrației locali bani pentru reparații la gardul frontal al școlii și pentru reparații la accoperisul corpului principal.

Tot pentru investiții solicită ajutor și Colegiul CF Unirea de pe strada Ceferiștilor. Conducerea cere municipalități fonduri pentru trei lucruri importante pentru campusul școlar: înlocuirea sau măcar repararea gardului (300.000 de lei ), achiziționarea unui generator electric și amenajarea unui teren de baschet (150.000 lei).

Și conducerea Liceului Teoretic Miron Costin solicită sprijin financiar din bugetul local pentru amenajarea toaletelor de la etajul II din corpul A.

Liceul Tehnologic Nicolae Iorga cere municipalități alocări bugetare în valoare de circa 183.000 de lei pentru reparații curente, decontarea transportului personalului, pentru plata firmei de pază și altele și aproape 360.000 de lei pentru diferite investiții.

De precizat este faptul că bugetul municipiului și lista de investiții se află în dezbatere publică în această perioadă.

Pășcănenii care au propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare pot participa la dezbaterea publică pe acest subiect ce va avea loc vineri, 20 ianuarie, de la ora 11:00, în sala de ședințe de la Primăria Pașcani. Cei care nu au timp să ajungă la această întâlnire pot trimite opiniilor lor pe mail-ul sau adresa municipalității, până la data de 27 ianuarie.

Cele două documente importante pentru soarta municipiului și a suburbiilor pot fi consultate pe pagina de internet a Municipiului Pașcani sau la sediul instituției.

Votarea acestora va avea loc în ședința programată la sfârșitul acestei luni.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow