More

  Școlile din Hârlau la raport

  Array

  Lungi discuţii pe marginea învăţământului în şedinţa ordinară din această lună la Hârlău. Înainte de începerea unui nou an şcolar, unitățile de învățământ şi-au prezentat rezultatele obţinute anul trecut şi au cerut bani de la bugetul local pentru investiţii şi transportul profesorilor.

  La Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” lucrurile par a sta bine. Rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat au fost un motiv de mândrie al unităţii de învăţământ, procentul de promovabilitate fiind de 100 %, respectiv 92 %. Directorul adjunct al liceului spune că instituția este pregătită să îşi deschidă porţile, însă ar dori amenajarea terenului de sport şi refacerea faţadei şcolii cu bani de la bugetul local.

  Nu la fel de bine stă la capitolul promovabilitate Liceul Tehnologic din Hârlău. La cele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat doar 43% dintre absolvenţi au reuşit să obţină notă peste 6, de aceea conducerea unităţii a propus ca plan de şcolarizare doar 2 clase de liceu şi 8 cu profilul servicii.

  O problemă intens dezbătută de consilierii locali a fost ridicată de conducerea Şcolii Gimnaziale Petru Rareş. Directoarea unităţii de învăţământ a spus că elevii lipsesc foarte mult de la şcoală, ba mai mult în unele cazuri profesorii nu mai au unde nota absenţele în catalog.

  Probleme cu absenteismul sunt şi la Şcoala din Pârcovaci, de aceea procentul de promovabilitate la examen este mic. Ca investiţii pentru acest an conducerea ar dori amenajarea unui teren de sport, spaţiu de joacă în curtea grădiniţei şi refacerea acoperişului.

  Reprezentanţii Primăriei au anunţat că vor sprijini unităţile de învăţământ cu bani din bugetul local şi vor încerca să realizeze o parte dintre investiţiile solicitate.
  Menţionăm că în oraşul Hârlău sunt 5 unităţi de învăţământ cu un număr total de 3572 elevi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Inventarierea locurilor de veci, amanata. Mortii sunt ingropati in alte cimitire

  Primaria Pascani amana din motive greu de inteles inventariarea locurilor de vechi din cimitirul municipal. Actiunea a fost demarata anul trecut, cu infiintarea unei...

  Crucea Rosie, solicitare catre consilieri, pentru cursuri si o banca de alimente

  Filiala ieseana a Societatii Nationale de Cruce Rosie intentioneaza sa isi extinda activitatea Pascani. In acest sens a depus o solicitare la Primaria Pascani...

  Pompierii ieşeni fac un apel către toţi cetăţenii să manifeste maximă prudenţă în utilizarea sistemelor de încălzire şi a coşurilor de fum

  C.P. Debutul sezonului rece a marcat o creștere semnificativă a numărului de victime şi a pagubelor materiale în incendii la locuințe și gospodării ale...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI