În ciuda rezultatelor din judeţ peste media pe ţară, oficialii educaţiei ieşene sunt nemulţumiţi de rezultatele slabe din şcolile de la ţară.

Directorii şcolilor şi liceelor din judeţ au participat ieri la „Cons­fă­tuirea anuală“ organizată de Inspec­toratul Şcolar. Întâlnirea s-a desfăşurat la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“, de la ora 11, alături de reprezentanţii ISJ partici­pând şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai Inspectoratului de Poliţie, ai organizaţiilor sindicale sau ai aso­ciaţiilor de părinţi. Printre principalele probleme discutate s-au nu­mărat procentul de promovare slab la Evaluarea naţională în zonele rurale, problemele organizatorice legate de programul „Şcoală după şcoală“, dar şi modalităţile de implementare a proiectelor cu finanţare europeană. De asemenea, au fost prezentate şi modele de bune practici în şcolile din judeţ.

„Această activitate este deja una de tradiţie la nivelul judeţului nostru, deoarece bilanţul realizat este un factor de prognoză pentru ceea ce urmează să se desfăşoare în anul şcolar care ne aflăm. Trebuie să precizez că, în urma activităţilor de­rulate în anul şcolar trecut, Inspec­toratul Şcolar înregistrează reuşite evidente, iar aici mă raportez la rezultatele, la reuşitele înregistrate de elevii noştri atât la Evaluarea Naţională, cât şi la examenul de Bacalaureat“, a precizat prof.dr. Genoveva Farcaş, inspector şcolar general.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider