În ciuda rezultatelor din judeţ peste media pe ţară, oficialii educaţiei ieşene sunt nemulţumiţi de rezultatele slabe din şcolile de la ţară.

Directorii şcolilor şi liceelor din judeţ au participat ieri la „Cons­fă­tuirea anuală“ organizată de Inspec­toratul Şcolar. Întâlnirea s-a desfăşurat la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“, de la ora 11, alături de reprezentanţii ISJ partici­pând şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai Inspectoratului de Poliţie, ai organizaţiilor sindicale sau ai aso­ciaţiilor de părinţi. Printre principalele probleme discutate s-au nu­mărat procentul de promovare slab la Evaluarea naţională în zonele rurale, problemele organizatorice legate de programul „Şcoală după şcoală“, dar şi modalităţile de implementare a proiectelor cu finanţare europeană. De asemenea, au fost prezentate şi modele de bune practici în şcolile din judeţ.

„Această activitate este deja una de tradiţie la nivelul judeţului nostru, deoarece bilanţul realizat este un factor de prognoză pentru ceea ce urmează să se desfăşoare în anul şcolar care ne aflăm. Trebuie să precizez că, în urma activităţilor de­rulate în anul şcolar trecut, Inspec­toratul Şcolar înregistrează reuşite evidente, iar aici mă raportez la rezultatele, la reuşitele înregistrate de elevii noştri atât la Evaluarea Naţională, cât şi la examenul de Bacalaureat“, a precizat prof.dr. Genoveva Farcaş, inspector şcolar general.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Slider