25.4 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Școli speciale modernizate la Târgu Frumos

In cursul zilei de astazi, 11 iulie a.c., la Consiliul Judetean Iasi a avut loc o conferinta de presa despre finalizarea lucrarilor de reabilitarea si modernizarea a mai multor scoli speciale din judet. Printre acestea se afla si doua unitati de invatamant din Targu Frumos: Liceul Special Moldova si Liceul Tehnologic Special Trinitas.
Evenimentul a inceput dimineata si a reunit directorii de la cele patru scoli pentru elevii cu dizabilitati. In ceea ce priveste proiectul, suma alocata pentru modernizarea, dotarea si reabilitarea unitatilor de invatamant este de peste 32 de milioane de lei. Termenul de executie a lucrarilor a fost de doi ani, insa la unele scoli acestea s-au terminat inca de anul trecut. De exemplu, la Liceul Trinitas abia zilele urmatoare se va face receptia la constructia unui nou corp. Insa, la Liceul Special Moldova, acestea s-au terminat din toamna anului trecut. A fost construit un corp nou, sala de kinetoterapie, cabinet de gastronomie, patru laboratoare fonice si multe altele necesare elevilor cu dizabilitati.

Scopul acestor proiecte finantate de Consiliul Judetean Iasi a fost integrarea a cat mai multor elevi cu dizabilitati in invatamantul obligatoriu, insertia pe piata muncii a persoanelor cu grad de handicap si scăderea ratei șomajului membrilor de familie ai persoanelor cu dizabilități.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow