3.6 C
Paşcani
joi, decembrie 9, 2021

Bani pentru scolile si gradinitele din judet

Bani pentru scolile si gradinitele din judet

Veste bune pentru locuitorii din trei comune apropiate Pascaniului si orasului Hirlau. Astazi au fost semnate contractele de finantare pentru construirea sau dotarea unor scoli din comunele Stolniceni-Prajescu, Mogosesti-Siret si Deleni. In curand, se vor organiza licitatii iar apoi vor avea loc executarea lucrarilor. Mii de copii vor avea unitati de invatamant noi, la standarde europene.

Consiliul Judetean Iasi, impreuna cu mai multi primari au semnat astazi contracte de finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala, in valoare de aproape 30 de milioane de lei. Banii sunt pentru construirea sau modernizarea unor scoli, printre care si cea cu clasele V-VIII din Bratesti si a gradinitei din Mogosesti-Siret.

Si copiii din Deleni vor avea unitati de invatamant frumoase si dotate cu cele necesare. Doua proiecte, unul pentru corpul B al scolii din Deleni in valoare de aproape 1.5 milioane de lei si unul pentru institutia publica din Slobozia, in valoare de circa 725.000 de lei, au primit finantare astazi.

Mentionam ca toate contractele fac parte din PNDL II 2017-2020, program în care județul Iași a primit 831 milioane de lei. Totodată, în a doua tranșă din PNDL I, județul Iași a primit 324 de miloane de lei.

DE LA ACELAȘI AUTOR

FOTO/VIDEO – O femeie și-a pierdut viața într-un incendiu devastator la Cristești. Casa a ars ca o torță

Tragedie noaptea trecuta in jurul orei 1:00, in localitatea Cristesti. O femeie in varsta de 60 de...

Tradiția continuă la Tătăruși. Daruri de Crăciun pentru copii

Peste 500 de copii din scolile din comuna Tatarusi vor primi si in acest an daruri in...

Autostrada A8 retrogradată pe lista de priorități. Politicienii din județ și asociațiile civile fac front comun investiție

Politicienii din judetul Iasi dar si organizatiile nonprofit fac front comun pentru ca autostrada Unirii – A8,...

VIDEO | Măsuri de relaxare de sărbători. Petreceri în localuri, fără mască pe stradă, mai mulți spectatori în săli

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, noile relaxări pentru perioada sărbătorilor de iarna. Cele mai importante...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI