20.5 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Scobinți: Șoferița fără permis care a ucis-o pe Anastasia, fetița de 4 ani călcată în fața casei, scapă de acuzația de ucidere din culpă

Șoferița care, la începutul lunii iunie, a lovit-o mortal pe Anastasia, o fetiță de doar patru ani, pe raza localității Sticlăria din județul Iași, a scăpat de acuzația de ucidere din culpă. Deși nu avea dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice, magistrații de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău au apreciat că accidentul nu putea fi evitat nici dacă femeia deținea permis auto. Astfel, individa a fost trimisă judecată, în stare de arest la domiciliu, doar pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La doar patru ani, Anastasia şi-a găsit sfârşitul zdrobită sub roţile unei maşini conduse de o tânără fără permis auto. Copila a murit chiar în faţa casei din satul Sticlăria, judeţul Iași, în timp ce se juca pe uliţă alături de alţi copii din vecini. Şoferiţa în vârstă de 28 de ani a încercat să se scuze în faţa poliţiştilor, pe motiv că se grăbea să ajungă la o rudă care îşi luase zilele. A mai declarat că, deşi nu avea carnet de conducere, făcuse cursuri auto în Suedia.

Iată cum au explicat, astăzi, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău faptul că femeia a fost trimisă în judecată, în stare de arest la domiciliu, doar pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, după ce a ucis-o pe Anastasia în teribilul accident.

Parchetul a precizat că a fost clasată cauza având ca obiect săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă „întrucât fapta nu e prevăzută de legea penală”.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow