18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Școala Specială – trei zile de sărbătoare

Școala Specială – trei zile de sărbătoare

Sărbătoare mare la o școală din Pașcani care, pentru a marca cei 40 de ani de învățământ, copiii și profesorii au organizat zeci de activități alături de parteneri, părinți și autorități ce se desfășoară pe parcursul a trei zile. Startul s-a dat cu Ziua Porților Deschise și ore de voluntariat la bucătărie sau atelierul de olărit, mult iubit de toți cei care îi trec pragul. Urmează să vină Moș Crcăciun dar și alte activități speciale.

Școala Gimnazială Specială sărbătorește 40 de ani de învățământ special la Pașcani. Evenimentele pregătite sunt diverse și împărțite pe mai multe zile. Astăzi, de exemplu, 19 decembrie, a fost Ziua Porților Deschise, atunci când elevii de la școlile din oraș au avut ocazia să viziteze școală și să stea alături de copiiI speciali în cabinetul de olărit, să joace tenis sau să petreacă o zi în cabinetul de stimulare polisenzorială. S-au gătit și rețete pentru sărbători dar s-au realziat și colaje din desenle făcute de elevi pentru concursul regional “Iarna veselă”.

Pentru ziua de marți, 20 decembrie, copiii și profesorii s-au pregătit să-l întâmpine cum se cuvine pe Moș Crăciun printr-o serbare de unde nu vor lipsi dansurile, cântecele, jocurile popualre și buna dispoziție.

Ziua de miercuri, 21 decembrie, este o zi specială. Atunci vor fi marcați prin diferite activități 40 de învățământ special. Dintre invitați nu vor lipsi profesori, colaboratori, reprezentanți UAIC, actuali și foști inspectori școlari, foști directori, foști profesori, foști elevi, reprezentanții instituțiilor colaboratoare și partenere, alte persoane și oficialități alături de Specialii de Pașcani.

Din program:
• „Special de Pașcani” intonat de corul școlii;
• Realizări peste ani;
• Prezentarea clipului Școlii – Special de Pașcani la 40 de ani;
• Decernare de titluri și distincții de onoare;
• Lansarea volumului omagial „Special de Pașcani la 40 de ani de învățământ special!”;
• Lansarea volumului „Educația specială. Ghid metodologic”, autori Alois Gherguț, Luciana Frumos, Gabriela Raus;
• „Particularități ale educației speciale în Europa” Ghid metodic;
din experiența acumulată în proiectul Erasmus+, Realizarea dimensiunii europene a şcolii prin integrarea de modele europene în şcolarizarea copilului cu dizabilităţi 2014-1-RO01-K101-0014 – publicație on-line pe site-ul școlii www.scoalaspecialapascani.ro;
• Program artistic cu trupele de dans Iris și Busuiocul;
• Surpriză din partea colectivului de profesori al școlii.

Școala Gimnazială Specială Pașcani asigură servicii educaționale și terapeutice elevilor cu dizabilități mintale ușoare, moderate, severe și asociate din Pașcani și zonele limitrofe având ca misiune integrarea școlară, profesională și socială a acestora.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow