Școala Specială în sărbătoare. Se pregătesc evenimente pentru Săptămâna Școala altfel

Școala Specială în sărbătoare.

Se pregătesc evenimente pentru Săptămâna Școala altfel

 Pregătiri pentru două evenimente marcate pentru comunitate. Școala Specială din Pașcani dă startul înscrierilor pentru Cupa primăverii la tenis de masă, acum concurs regional și pentru zilele Albastru pentru solidaritate, proiect ce privește problematica copiilor diagnosticați cu tulburări din spectru autist. Evenimentele se adresează comunității.

Cu siguranță ați auzit de competiția sportivă – cupa la tenis de masă de la Școala Specială. Ei bine acum s-a dat startul înscrierilor la concursul devenit regional. Se anunță o participare masivă cu peste o sută de elevi. Partenerii evenimentului sunt cei de la Clubul Copiilor din Pașcani. Trofeul va fi unul special, confecționat chiar în atelierele școlii organziatoare.

Apoi în perioada 26 – 30 martie, Școala vă invită să participați la activitățile proiectului educativ județean “Albastru pentru solidaritate”, ajuns în acest an la cea de-a a V a. Scopul proiectului este creșterea gradului de conștientizare, atât a specialiștilor din domeniu, a părinților, elevilor, cât și a populației generale în ceea ce privește problematica copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist.

Obiectivele proiectului sunt informarea și sensibilizarea comunității locale cu privire la problematica autismului, pentru acceptarea și integrarea copiilor cu tulburări din spectrul autist, în societate, prin participarea la „Marșul solidarității” și realizarea fundei umane; prezentarea unor modalități moderne de intervenție în terapia copilului cu autism, de specialiști ai Școlii Gimnaziale Speciale Pașcani și de specialiști din ONG-uri ( Fundația „Ancora Salvării” Iași, Asociația Națională pentru copii și adulți din România, filiala Iași, în cadrul seminarului „Alături de copilul cu autism. Să-l cunoaștem mai bine, să-l ajutăm mai mult.”; Dezvoltarea abilităților de interacțiune ale copiiilor cu autism, cu semenii, prin vizionarea unui spectacol de teatru pentru copii și prin participarea la antrenamentul funcțional „Mișcarea înseamnă viață”; Valorizarea creațiilor elevilor cu autism din Școala Gimnazială Specială Pașcani și din alte școli, prin realizarea unei expoziții cu lucrări proprii; Dezvoltarea spațiului virtual ca mediu de conștientizare a tulburării din spectrul autist.

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow