9.6 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Scoala Speciala din Pascani: O noua sesiune de finantari pentru terapia prin arta

Scoala Speciala din Pascani a fost miercuri, 3 octombrie, gazda unui eveniment caritabil pentru copiii cu deficiente speciale. Zeci de cadre didactice, directori de institutii, inspectori si oficialitati locale au participat la lansarea editiei a III a ,,Programul MOL, pentru sănătatea copiilor”.

Este vorba despre un proiect privind terapia prin arta in randul copiilor cu probleme speciale finantat de MOL GROUP Romana si Fundatia pentru Comunitate, in vederea reabilitarii psiho-socială a copiilor cu deficiențe, afecţiuni cronice sau în curs de recuperare după afecţiuni grave. Scolile interesate pot depune cererile de finantare, perioada de impelmentare fiind 30 noiembrie 2012 – 21 octombrie 2013. Plafonul maxim de finanţare a unui proiect este de 20.000 lei, suma disponibila in acest sezon fiind de 300.000 lei.

Scoala Speciala din Pascani a fost aleasa gazda acestui eveniment avand in vedere ca anul trecut a castigat o asmenea finantare si a ajuns la finalul implementarii unui astfel de proiect. Cu banii obtinuti institutia, în parteneriat cu Fundația ”Vatra Pascanilor” a fost înfiinţat şi dotat cu echipamente specifice (roți de olărit, strung de modelaj, cuptor pentru ceramică etc.) un cabinet de artterapie prin tehnica olăritului și a modelajului.

ziarulorizont.info

Alte articole